x

Jaja u marinara sosu

Dekorisati s malo peršuna ili bosiljka i poslužiti uz omiljeni hljeb.

Sastojci:

3 paradajza

1 glavica crvenog luka

so, biber

origano

maslinovo ulje

3 manja jajeta

sir

 

Priprema:

1. Očistiti crveni luk pa sitno isjeckati. Paradajz kratko blanširati, oljuštiti i isjeći na kockice.

2. Na maslinovom ulju prodinstati crveni luk na umjerenoj temperaturi da postane mekan i providan.

3. U to dodati pripremljen paradajz, začiniti i dinstati uz redovno miješanje sve dok višak tečnosti ne ispari (10-ak minuta).

4. Za to vrijeme ugrijati rernu na 220ºC.

5. U vatrostalnu posudu prebaciti izdinstano povrće, napraviti malo udubljenje, dodati sir, jaje i preko jajeta narendati još malo sira.

6. Peći 15-ak minuta tj. dok se ne stvori blaga pokorica na jajetu.

7. Izvaditi iz rerne, dekorisati s malo peršuna ili bosiljka i poslužiti uz omiljeni hljeb.

 

Izvor: Ljepotaizdravlje.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.