x

Jako fin kolač s trešnjama i kremom od sira!

Trešnje ili višnje savršeno se slažu s kremom od sira i pravo su osvježenje za slatka poslijepodneva.

Potrebni sastojci

maslac: 170 g
šećer: 140 g
vanilin šećer: 1 vrećica
jaja: 3
brašno: 170 g
kakao u prahu: 3 kašike
prašak za pecivo: 1 ½  kašike
mlijeko: 50 ml
trešnje: 600 g ili višnje iz kompota: 350 g

Krema
maslac: 70 g
šećer: 140 g
vanilin šećer: 1 vrećica
jaja: 4
škrobno brašno Gustin: 60 g
puding s okusom vrhnja ili vanilije: 1 vrećica
nemasni svježi sir: 750 g

Preljev
sok od višanja: 3 dl
preljev za voćne torte: 1 vrećica

 

Priprema

Oprati i prepoloviti svježe trešnje te izvaditi koštice ili staviti višnje iz kompota u cjedilo da se ocijede.

Za tijesto: Zagrijati pećnicu na 180 °C. Lim za pečenje (33 x 25 cm) namazati uljem i dno prekriti papirom za pečenje. Kremasto izraditi maslac, šećer i vanilin šećer. Dodavati jedno po jedno jaje, neprestano miješajući. Izmiješati brašno, kakao i prašak za pecivo i postepeno dodavati masi od jaja. Na kraju umiješati mlijeko. Istresti tijesto na lim i izravnati. Očišćene trešnje ili ocijeđene višnje raspodijeliti po tijestu. Trešnje ili višnje prekriti kremom od sira, izravnati i staviti peći u zagrijanu pećnicu oko 60 minuta. Nakon 30-40 minuta prekriti kolač papirom za pečenje ili aluminijskom folijom da ne potamni jako. Ostaviti da se ohladi te preliti pripremljenim preljevom.

Krema od sira: Kremasto izraditi maslac, šećer i vanilin šećer. Odvojiti žumanjke, a bjelanjke čvrsto izraditi s malo soli. Dodavati žumanjke jedan po jedan izrađenom maslacu, neprestano miješajući. Škrobno brašno, puding i sir dodati maslacu i žumanjcima te dobro izmiješati. Na kraju dodati čvrsti snijeg od bjelanjaka i lagano umiješati metlicom za snijeg. NE mikserom! Kremu staviti na trešnje i peći kako je prethodno napisano.

Preljev: Preljev za tortu izmiješati s 3 dl soka od višanja i skuhati prema uputi. Preliti kolač 
preljevom i ostaviti preko noći u hladnjaku. Pola sata prije serviranja izvaditi iz hladnjaka, narezati i ukrasiti po želji šlagom i trešnjama.

 

Izvor: tportal.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.