x

Jako nevrijeme napravilo haos u Hrvatskoj: Upozorenje za BiH, uskoro stiže i nama!

Proteklu noć na sjeverozapadu Hrvatske te u Istri ali i dijelovima sjevernog Jadrana obilježilo je grmljavinsko nevrijeme s kišom, koja je u pojedinim dijelovima zemlje bila obilna. Najviše kiše palo je na zagrebačkom području - u dijelovima grada palo je i do 50 litara kiše po četvornom metru, javlja Hina.

Čitatelj portala ``Index.hr`` iz Dubrave požalio se da mu je kuća pod vodom poslije svake malo jače kiše. ``I noćas nas je probudila poplava. To se sve događa zato što je kanalizacijski kolektor premalog kapaciteta i svaki put kao i sad poplava je došla kroz kanalizaciju. Ovo je noćna mora. Ne znamo što da radimo!``, stoji u poruci Mate Mrvelja iz Dubrave.

 

Vatrogasci su cijelu noć bili na intervencijama budući da je obilna kiša na zagrebačkom području poplavila podrume kuća. Obilnije kiše bilo je i na sjeveru Istre, ali i na dijelovima srednjeg Jadrana, gdje je mjestimice palo i do 50 litara kiše po kvadratnom metru.

 

A sudeći prema prognozama, kišovito i oblačno vrijeme nastavit će se i tokom sljedećih nekoliko dana. Zbog velike količine vode na kolniku u Zagrebu je zatvoren podvožnjak na raskrižju Aleje Bologne i Škorpikove ulice, a na autocesti A2 Zagreb-Macelj zatvoren je izlazak na čvoru Zaprešić, javio je jutros HAK.

 

Kao u Hrvatskoj i u većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros je pretežno oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Temperature u 8.00 sati: Bjelašnica 8 stepeni, Kupres 13, Bihać, Ivan-sedlo i Sokolac 14, Bugojno, Goražde, Prijedor i Srebrenica 15, Jajce 16, Banja Luka, Sanski Most, Sarajevo i Tuzla 17, Gradačac, Livno, Zenica i Zvornik 18, Bijeljina, Doboj i Trebinje 19, Mostar 20, Neum 21 stepen. 

(Dnevni avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.