x

Japanska maska protiv starenja!

Napravite ovu sjajnu japansku masku za lice od pirinča i meda.

Uzmite 2-3 supene kašike pirinča i skuvajte ga, dok dobro ne omekša. Voda u kojoj je pirinač kuvan, koji ćete kasnije iskoristiti, procijedite i ostavite u posebnu činiju.

 

Prokuvani pirinač isperite vodom i dodajte u njega jednu supenu kašiku toplog mlijeka. Promiješajte smjesu do ujednačenosti i dodajte 1 supenu kašiku meda.

 

Masku nanesite u debljem sloju na očišćenu kožu lica i vrata. Poslije pola sata pažljivo uklonite masku i umijte se vodomu kojoj je kuvan pirinač (to znači da ste pirinač stavili u hladnu vodu, postepeno zagrijavali i tako skuvali).

 

Korisne osobine pirinča sadrži voda u kojoj je kuvan koja odlično hidrira kožu lica, dok sami pirinač sadrži antioksidanse i posjeduje apsorbujuće svojstvo ultravioletnih zraka. Pored toga, u stanju je da veže bakar, usporava formiranje melanina i samim tim spriječava nastajanje pigmentnih fleka.

 

Vodu u kojoj ste kuvali pirinač možete čuvati u frižideru 4 dana. Koristite je ujutro i uveče kao losion za lice. Možete je zalediti i kristiti kao kocku leda za brisanje lica.

 

Izvor: Kolektiv.me/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.