x

Jasmin Kamber uperio oružje na demonstrante!

U Sanskom Mostu je grupa mladih ljudi, njih oko 100-ak, došlo da napadne kuću kantonalnog zastupnika Asima Kambera (SDA). Policija je napravila kordon ispred kuće i demonstranti su uspjeli da sruše sto koji se nalazio ispred tog objekta. Nakon intervencije policije demonstranti su se povukli. Neko od ukućana porodice Kamber izašao je na terasu sa oružjem u rukama koje je uperio u masu. Nakon toga ponovo je intervenisala policija, a ubrzo su na lice mjesta stigla i kola hitne pomoći.

Oko 200 demonstranata naoružanih kamenicama napali su u 15 sati porodičnu kuću Asima Kambera, lokalnog moćnika SDA. U 15,05 sa terase nedovršene  kuće  sa uperenom lovačkom puškom i redenikom oko pasa okupljenoj masi zaprijetio je Jasmin Kamber, radnik Šumarije Sana, što je masu dodatno razbjesnilo.

Jedan policajac je ušao u kuću i na terasi se otimao za puškom sa Kamberom. Oko 15,30 sati policajci su Jasmina Kambera odveli policijskim autom u Policijsku stanicu.

Okupljeni protestanti uzvikivali ``Kamberu, lopove`` i tražili njegovo hapšenje. Interesantno je da Asim Kamber  za koga se vežu sve loše strane politike SDA u gradu na Sani sakrio od demonstranata i praktično ostavio na cjedilu brata i njegovu porodicu.

Izvor:Dnevni avaz

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.