x

Je li ovo najluđi Mercedes-Benz na svijetu?!

Zaboravite Ferrari. Zaboravite Bugatti. Zaboravite Koenigsegg. Zapravo, zaboravite sve najbrže automobile današnjice i u mislima makar na tren postanite taksist.

Mercedes-Benz E-klase – ta poslovično udobna limuzina koja svojim vlasnicima nudi opciju dodatne zarade kroz eventualno zaposlenje u taksi-branši. Model koji je istovremeno lijep koliko i nezgrapan, te dovoljno običan da se u stanju uklopiti u svakodnevicu bez posebnog isticanja. Uglavnom, E-klasa je jedan od “onih” automobila kakvima su skloni poslovnjaci i vladini dužnosnici, te zbog toga na ovaj konkretan model ove marke nisam nikada obraćao pretjerano puno pažnje.

 

Kada je brod luđaka smješten unutar zidova AMG-a uzeo E-klasu u svoje ruke, te kada je nastao E63 AMG, mogu reći da sam ostao ugodno iznenađen. No isto tako mogu reći i da je mlađi brat u obliku C63 AMG ostavio puno bolji dojam, jer usprkos istom motoru i filozofiji postojanja oba modela, E-klasa čak ni s tim ludim AMG-ovim genom jednostavno nema toliko izražene faktore ludila i brutalnosti, kao što je to slučaj s C63 AMG. Stoga ni E63 AMG nije moguće gledati drugačije, nego kao na brzu, elegantnu i ekskluzivnu limuzinu za one kojima brzina zapravo ne znači nešto pretjerano puno, već im je puno draži popis opreme i status kojim se E63 AMG na neki način razmeće.

 

Izvor: automobili.dnevnik.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.