x

Jedna od uzdanica Francuza razmišlja o propuštanju Eurobasketa!

Košarkaš Chicago Bullsa Joakim Noah istakao je da igranje za reprezentaciju Francuske ne predstavlja prioritet u njegovoj karijeri.

Noah je također otkrio da nije siguran hoće li nastupiti za reprezentaciju na predstojećem Evropskom prvenstvu, čiji će jedan od domaćina biti upravo Francuska.

“Igranje za Francusku je sjajno iskustvo, ali nikada nije bilo prioritet. Uvijek sam bio iskren, ali neki igrači i ljudi jednostavno to ne razumiju. U prvom planu mi je karijera”, rekao je Noah za “L’Equipe”.

 

Noah bi odluku o igranju za ’trikolore’ mogao donijeti do kraja ove sedmice.

 

“Prije nego što donesem odluku o nastupu za nacionalni tim, morat ću razgovarati sa saigračima, koje izuzetno poštujem. Trenutno nemam odgovor za čelnike Saveza. Nisam u poziciji da odlučujem”, zaključio je košarkaš Bullsa.

 

Selektor Francuske Vincent Collet poručio je ranije da Noah neće dobiti poziv za Olimpijske igre u Riju, ako ne bude igrao na Eurobasketu.

 

Francuska će u prvoj fazi ovog takmičenja, koje je na programu od 5. do 20. septembra, igrati u grupi A zajedno s Finskom, Bosnom i Hercegovinom, Poljskom, Izraelom i Rusijom.

 

30-gododišnji košarkaš ove sezone bilježi prosjek od 7,9 poena, 10,1 skok, četiri asistencije i 1,3 blokade u NBa ligi, dok njegova ovogodišnja zarada iznosi 12,7 miliona dolara.

 

Njegov izostanak svakako bi bio hendikep za Francuze. ali i nešto lakši zadatak za Zmajeve.

 

Izvor: sport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.