x

Jednostavna, a EFEKTNA frizura: Ovako ćete napraviti pletenicu NAOPAČKE!

Vrijeme je da unaprijedite vašu frizuru jednom jednostavnom promjenom...

Pletenice su univerzalna frizura koju sve žene vole i koja je idealna kada želite da sklonite kosu, bez da je vezujete u klasičan rep. Postoji više vrsta pletenica, od klasične i riblje kosti, do komplikovanijih sa više ili manje od tri pramena. Njih učimo tokom cijelog života da pravimo i čini se kao da nikada nećemo uspjeti sve vrste da “pohvatamo”.

 

Ispletena kosa je idealna za svaku priliku, a naročito ovu frizuru volimo kada ne stignemo da operemo kosu. Ukoliko vam je dosadilo da stalno pravite običnu pletenicu, ili biste jednostavno hteli da naučite još jedan tip ovakve frizure, u nastavku ćemo vam objasniti kako da napravite pletenicu naopačke. Da, umjesto što ćete je praviti od čela ka vratu, ova pletenica se pravi suprotno od klasične. Ona je zanimljiv, a jednostavan način da unaprijedite vaš izgled, upotpunite rep, punđu ili pužiće i izgledate jedinstveno.

 

Prvi korak:

Prebacite kosu preko glave i dobro je očešljajte tako da vam četka ili češalj nigdje ne zapinju. Počnite da pletete francusku pletenicu od početka vrata.

 

Drugi korak

Pletenicu završite na potiljku ili niže/više i zavežite je sa ostatkom kose.

 

Treći korak

Možete ostaviti rep, a možete napraviti neku vrstu punđe, bilo da želite uglađenu ili razbarušenu. Ostatak kose koji vam viri zakačite ukosnicama.

 

Četvrti korak:

Ukoliko je potrebno, dodajte još ukosnica, a zatim cijelu kosu poprskajte lakom kako bi se frizura dodatno ojačala.

 

Izvor: Kolektiv.me

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.