x

Jefferson: Pritisak je na Warriorsima!

Golden State Warriorsi imaju prednost od 3-1 u NBA finalu protiv Cleveland Cavaliersa i zbog velike prednosti mogu sebi dopustiti i neke greške, ali iskusni košarkaš Cavsa Richard Jefferson smatra da je sav pritisak sada upravo na Warriorsima.

Na pitanje novinara da li je pritisak na Warriorsima da završe seriju, Jefferson je odgovorio:

 

``Naravo da jeste. Nije na nama. Kakav je pritisak na nama? Oni su ekipi koja je prošle sezone imala omjer pobjeda i poraza 73-9 dodali i bivšeg MVP-a lige Kevina Duranta. Mi smo dodali Kylea Korvera i Derona Williamsa``, izjavio je košarkaš Cavsa, te dodao:

 

``Sav pritisak je na njima. Mi branimo titulu. Mislimo da možemo pobijediti. Do sada nismo igrali posebno dobro, ali na nama nema pritiska. Nikada nije ni bilo. Na njima je da dokažu da im se prošle godine samo omaklo, KD je morao opravdati svoj dolazak u Golden State, i to je i uradio. Mi se osjećamo veoma ugodno.``

 

Clevaland zaista ima priliku, do kraja serije, igrati opušteno s obzirom da im skoro niko ne daje puno šansi da postanu prva ekipa koja bi se u NBA finalima vratila iz deficita od 3:0. A s obzirom da su u prošlogodišnjem finalu uspjeli poništiti vodstvo Warriorsa od 3-1 u seriji i doći do šampionskog prstena, spektakularni preokreti nisu nepoznata teritorija za Cavse.

 

``Mogu vam samo reći da mnogo ljudi nije mislilo da ćemo putovati na petu utakmicu. Mogu vam garantovati da oni ne žele sjesti u avion i vraćati se u Cleveland, jer će se u tom slučaju vjerovatno jako brzo vraćati nazad``, prokomentarisao je Jefferson mogućnost Clevelanda da izbori šestu i sedmu utakmicu serije, nakon što su prije nekoliko dana uspjeli nanijeti prvi poraz Warriorsima u ovogodišnjem NBA finalu.

 

Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.