x

Jeste li spremni za brak?!

Znate li da su znanstvenici izračunali najraniju dob prije koje se nipošto ne biste trebali upustiti u bračne vode ako želite sretan i dugotrajan brak...

Blake Lively i njezin suprug Ryan Reynolds izgledaju kao savršen par, u svakom mogućem pogledu. No iako ih svijet obožava, stručnjaci za veze, ljubav i brakove pomalo su skeptični kada je njihov brak u pitanju. Ne zbog činjenice što je to Hollywood gdje se brakovi raspadaju kao kule od karata, već zato što je Blake kada se udavala imala samo 25 godina. A upravo su to godine koje znanstvenici smatraju početkom zrelosti za uplovljavanje u bračnu luku. A evo i koji drugi faktori utječu na spremnost!

 

Prijašnje veze. Nije da vam je potrebna stotina bivših frajera, no dobro je da prije braka prođete kroz nekoliko ozbiljnih veza kako biste znali prepoznati koje su vam partnerove kvalitete važne i što je potrebno da veza uspije. Čisto kako biste mogli cijeniti budućeg supruga jednom kada na njega naletite.

 

Ista valna duljina. On sanja o mirnom životu u obiteljskoj kući, dvoje djece i zlatnom retriveru, a vi želite putovati svijetom barem nekoliko godina. Ili želite živjeti u samom centru kako biste u svakom trenutku mogli uživati u onome što jedan grad pruža. Udate li se, kojim god putem krenuli neminovno je da će jedno od vas ostati razočarano. Što samo vodi u ljutnju, i frustraciju. A to nikako nisu temelji stabilnog i sretnog braka.

 

Potreba za promjenama. Ne morate obožavati apsolutno sve na njemu i vezano za njega, ali morate se pomiriti s činjenicom da će vikendima biti priljepljen za video igrice, da voli popiti koju čašicu previše ili da mu fale osnove bontona, iako ste mu već X puta dali do znanja koliko vas to smeta.  Nećete moći nekoga promijeniti, stoga ako se ne možete pomiriti sa stvarima koje su dio njega, ne pristajte na brak.

 

Privlačnost na više razina. Baš kao i prvog dana, u vašoj vezi ne nedostaje strasti. No ukoliko vam je s njim zabavno isključivo među plahtama, dobro razmislite želite li brak s njim. Jer za sretnu i dugotrajnu vezu je potrebno puno više od fizičke privlačnosti. 

 

Osjećaj isključenosti. Samo zato što svaki put kada otvorite Facebook vidite slike s vjenčanja svojih poznanika i poželite isto, ne znači da ste doista i spremni za brak. Ono o čemu biste trebali razmišljati jest koliko ste zadovoljni vezom, koje vas stvari smetaju i kako bi vaš zajednički život mogao izgledati, a ne kako će dobro izgledati fotografije iz vašeg vjenčanog albuma.

 

Guranje problema pod tepih. U svakoj se vezi događaju svađe i zamirice, no ako takve probleme `rješavate` na način da jednostavno zaboravite sve što ste dogodilo i što ste jedno drugome rekli, definitivno niste spremni za brak. Jer sve ono što ostane neriješeno, isplivat će na površinu prije ili kasnije.

 

Tuđe mišljenje. Naravno da ste vi ta koja će imati zadnju riječ, no ako apsolutno svi oko vas, uključujući i vaše prijatelje i obitelj ne misle da ste dobar par, razgovarajte s njima i čujte njihovo mišljenje. Oni ipak stvari gledaju objektivnije i iz potpuno drugačije perspektive i ako imaju kakvih zapažanja, definitvno vrijedi barem ih poslušati.

 

Izvor: cosmopolitan.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.