x

Jesu li muškarcima privlačne pametne žene?!

Kakv tip žene vole muškarci, i da li vole da se nalaze u društvu onih koje su pametne?

Kakve dame su najprivlačnije suprotnom polu?

 

Gotovo svaki muškarac ponekad naglas izgovori da pored sebe želi pametnu ženu, ali šta zapravo misli, pod znakom je pitanja. Na dva američka univerziteta sprovedeno je istraživanje na tu temu. Tokom preliminarne ankete, 86 odsto pripadnika jačeg pola je izjavilo da voli pametnice, i da im ne bi bio problem da budu sa mudrijom od sebe. Posle toga su podvrgnuti eksperimentima, kojima su njihove tvrdnje bile testirane.

 

Naučnici su simulirali testove inteligencije, tokom kojih su ispitanike spojili sa privlačnim djevojkama, od kojih su neke postigle bolje, a neke lošije rezultate od njih. Na početku studije su pokazali interes za pametnijom partnerkom, ali posle saznanja da je bila uspješnija na testu, pokušali su fizički da se distanciraju od nje, ocijenivši je čak kao manje privlačnu u odnosu na onu koja je imala lošije rezultate, pišu novosti.rs.

 

Stručnjaci su zaključili - muškarci su bili zainteresovani za upoznavanje pametne žene samo dok je to bila hipotetička ideja. Kada su stvarno morali da provedu vrijeme sa njom, povlačili su se u sebe, osjećajući se manje sigurno i muževno.

 

Izvor: kolektiv.me/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.