x

Jezivi detalji zločina u Tuzli !

Nakon što je dobio otkaz, radnik Nusret Jahić je jučer nešto iza 13 sati ušao u porodičnu kuću svog bivšeg poslodavca Elvira Tirića u Tuzli u naselju Bećarevac na broju 50. On je Tirića, vlasnika firme Euro-taxi, usmrtio vatrenim oružjem, nakon čega je i sebe upucao te je u kritičnom stanju prevezen u bolnicu. Nevjenčana Tirićeva supruga Edina Omerćajić je također povrijeđena, zadobila je prostrijelnu ranu, kao i jedan radnik automehaničarskog servisa, te su svi prevezeni na UKC Tuzla.

Prema izjavama svjedoka sa lica mjesta, iz kuće se čulo prvo vrištanje a nakon toga nekoliko pucnjeva kao i jauci.

Firma Euro-taxi osim taksi prevozom sa 25 vozila u vlasništvu, bavi se i servisiranjem, a Tirić je ubijen upravo u servisnoj radionici, u prizemlju kuće. Nakon što je usmrtio bivšeg gazdu, Jahić je prostor servisa polio benzinom i zapalio, a prilikom ovih događaja opekotine je zadobio jedan radnik servisa. Požar se proširio i na prvi kat kuće, no uspjeli su ga relativno brzo sanirati vatrogasci.

Jahić je navodno pokušao ubiti i Omerćajićevu, koju je ranio, a u sebe je pucao prije dolaska policije, čija se baza nalazi nedaleko od mjesta zločina.

Izvor:doznajemo/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.