x

Joshua otkrio dvije najveće prijetnje njegovoj dominaciji!

Anthony Joshua je u aprilu odboksovao meč života protiv legendarnog Vitalija Klička, a sada se sprema za još jednu veliku borbu, odbranu titule prvaka svijeta protiv bugarskog teškaša Kubrata Puleva.

Mnogi u svijetu boksa predviđaju Joshui dug ostanak na ``tronu`` profesionalnog boksa, ali Britanac ipak smatra da postoje oni koji ga mogu ugroziti, pa je otkrio koja su to dva boksera koja bi mu mogla ``oteti`` titulu.

 

Popularni AJ se sprema za odbranu svoje titule svjetskog prvaka (po WBA, IBF i IBO verziji) protiv Kubrata Puleva 28. oktobra na Wembleyju, pa je za Sky Sports odlučio prokomentarisati ovaj meč, ali i svoje najveće konkurente:

 

``Najveća prijetanja su mi dva čovjeka. Jedan od njih je i moj naredni izazivač, jer ako se tu ``pokliznem`` sve će krenuti nizbrdo. On ima puno iskustva, odličan direkt i uvijek je bio na nivou svjetskih prvaka. Veoma je talentovan, u tom smislu``, istakao je Joshua, pa se osvrnuo i na američkog boksera Deontayja Wildera:

 

``Deontay Wilder pravi dosta ``buke`` u SAD-u i to je borba koju ljudi žele vidjeti. Tako da je i Wilder prijetanja.``

 

Ipak, iako je ``obilježio`` Puleva i Wildera kao prijetanje, Joshua nije previše zabrinut i vjeruje u svoje mogućnosti.

 

``Ne smijem iznevjeriti samog sebe. Sposoban sam pobijediti bilo koga...Ali moram ostati čvrsto na zemlji``, dodao je na kraju 27-godišnji bokser.

 

Izvor: Sportsport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.