x

Jubilarni 200. olimpijski „As exkluziv sa Muhamedom Bikićem“ na TV Alfa!

Jubilarni  200. olimpijski „As exkluziv sa Muhamedom Bikićem“ na TV Alfa bio je posvećen Olimpijadi u Sarajevu, a kadrovi za specijalnu emisiju, za koju govore i sami učesnici 14. ZOI,  snimani su na olimpijskim borilištima, na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase, Olimpijskoj dvorani Juan Antonio Samaranch, olimpijskoj Skenderiji, Bjelašnici i  Jahorini, te olimpijskom Trebeviću i Igmanu.

„Sve je krenulo još marta 2014. godine sa legendarnim  Ivicom Osimom i Safetom Sušićem koji je skoro iz studija otišao na Mundijal u Brazil. Mehmed Baždarević odmah je nakon imenovanja bio i studio, kao i što će biti Robert Prosinečki.  Inače, u emisiji su gostovala skoro sva najpoznatija imena bh. sporta, što nekadašnja, što sadašnja. I evo sada smo prešli i jubilarno 200. izdanje“.

 

Protekla 2017. godina za Bikića bila je veoma uspješna. Dobitnik je Specijalne nagrade za medijsku promociju Olimpijskih vrijednosti od strane Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine, kao i niz drugih priznanja, a njegova treća knjiga sportskivremeplov.ba doživjela je i  treće dopunjeno izdanje. 

 

„U životu sam dobio mnoge nagrade, diplome i priznanja, ali nagrada za medijsku promociju olimpijskih vrijednosti , najdraža mi je, jer, ipak sam ja olimpijski dječak iz olimpijskog Sarajeva koji godinama kroz emisije i knjige promovira sportski , olimpijskih duh“. 

 

A Bikićeva treća knjiga  „Sportski vremeplov“, nastala je po istoimenoj emisiji, a govori o velikanima bh. sporta, sportskim djelatnicima koji su svojim uspjesima postali i ostali dio sportske historije ovdašnjih prostora, te proslavili našu zemlju širom svijeta. 

 

„Premijera trećeg izdanja bila je u Las Vegasu, zatim jubilarna 20. promocija u Chicagu. U proteklom periodu, od kako je ugledala svijetlo dana, pored promocija u Americi, knjiga je predstavljena u Sarajevu (dva puta), Zavidovićima (dva puta), Visokom (dva puta),  Travniku (dva puta), Bugojnu, Brezi, Mostaru, Zenici, Plavu (Crna Gora), Travniku, Kaknju, Odžaku, Ilijašu, Tuzli, Goraždu, Varešu, Jajcu i Bihaću“, kaže Bikić. 

 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.