x

Junajtedu dosadilo da bude druga ekipa u gradu: Murinjo spremio 180 miliona za čudesnog igrača

Mančester siti zadivljujućom superiornošću ruši sve rekorde. Ispita li se javno mnijenje, mnogi su uvjereni kako se engleski prvoligaš već okrunio šampionskom ligaškom titulom.

 

Čak je i Žoze Murinjo (Jose Mourinho) priznao kako je bitka za naslov vjerovatno okončana.

 

Mislim da je gotovo. Siti je sjajan, a i sreća je na njihovoj strani. Bogovi nogometa su uz njih - pomalo ironično rekao je strateg drugoplasiranog Mančester junajteda koji za gradskim rivalom zaostaje (ne)dostižnih 11 bodova. 

 

Zašto ironično? Zato što je harizmatični portugalski trener odlučan u namjeri da na duge staze sasiječe novonastalu dominaciju ``Građana``, kao i uspješnost omraženog mu trenerskog kolege Pepa Gvardiole (Guardiola).

 

Uz Entoana Grizmana (Antoine Griezmann), Murinjo je uvjerio svoje nadređene da je najtrofejnijem engleskom klubu potreban i Paulo Dibala (Dybala).

 

Otočki mediji, jedan za drugim, javljaju kako je rukovodstvo Mančester junajteda uslišalo molbu svog šefa struke i za mladog Juventusovog napadača pripremilo vrtoglavi ček od čak 180 miliona eura koji bi u kušnju doveo i čelništvo aktualnog italijanskog prvaka.

 

Paulo Dibala (24) ugovorom je za Juventus vezan do juna 2022. godine. Trenutno na tržištu vrijedi 70 miliona eura, a red kupaca svakim je danom sve duži. U Juventus je pristigao iz Palerma u ljeto 2015. godine za 40 miliona eura. U dresu torinskog kluba zaigrao je u 117 službenih nastupa i pritom je postigao 56 pogodaka.

 

Izvor: avaz.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.