x

Juniori Sparsa otputovali u Madrid, Trnka vjeruje u uspjeh!

Juniorski tim Omladinskog košarkaškog kluba Spars iz Sarajeva danas je otputovao u Madrid, gdje će od 14. do 17. maja učestvovati na završnom omladinskom turniru Eurolige. 

Sparsi su na kvalifikacionom turniru u Rimu zauzeli treće mjesto, ali su zahvaljujući dobrom nastupu naknadno dobili pozivnicu za finalno doigravanje. 

 

Trener mladih sarajevskih košarkaša Mirza Trnka vjeruje da Sparsi mogu ostvariti dobar rezultat u Madridu. U izjavi za Fenu Trnka naglašava da je ekipa spremna za utakmice protiv najjačih mladih ekipa Evrope.

 

- Sam poziv među osam najboljih ekipa Europe nam mnogo znači. Euroliga je prepoznala naš rad. Imali smo manjih problema s povredama u posljednje vrijeme, ali trebali bismo biti spremni za izazove - rekao je Trnka.  

 

Sparsi će prvu utakmicu B-grupe turnira igrati protiv Žalgirisa iz Kaunasa, a zatim ih očekuju mečevi protiv branilaca naslova - beogradske Crvene zvezde i Unicaje iz Malage.

 

Trnka ističe da je prva utakmica najteža jer Sparsi protiv Žalgirisa nisu nikada igrali, dok su imali priliku odmjeriti snage s Crvenom zvezdom i Unicajom.

 

- Žalgiris je ekipa koju ne poznajemo, a prva je utakmica u grupi i jako je bitno da dobro odigramo i započnemo turnir pobjedom. S Crvenom zvezdom koja brani titulu smo igrali prijateljske utakmice, a nedavno smo ih u Beogradu uspjeli pobijediti. Unicaja nas je dobila na kvalifikacionom turniru u Rimu, tako da smo se za njih dobro pripremili - objasnio je Trnka.

 

U A-grupi nalaze se Real Madrid, Stellazzurra, VEF Riga te Insep Pariz. 

 

Utakmica između Sparsa i Žalgirisa će biti odigrana sutra u 15 sati.

 

Izvor: sport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.