x

KĆERKA MI JE NA PLAŽI PRED SVIMA REKLA DA SAM DEBELA: Moj odgovor će pamtiti cijeli život!

Kćerka mi je danas rekla da sam debela. Bila je ljuta jer sam je natjerala da izađem iz vode i rekla je svom bratu da je njihova mama debela. Rekla sam joj da dođe da porazgovaramo.

- Šta si to rekla o meni? - pitala sam je.

 

- Rekla sam da si debela mama. Izvini - rekla mi je.

 

- Hajde da malo popričamo o tome. Ja nisam debela. NIKO nije debeo. To nije nešto što možeš da budeš kao osoba. Ali imam višak kilograma. Svi imamo manje ili više viška koji nam štiti kosti i mišiće i daju nam energiju. Da li i ti imaš malo masti? - pitala sam.

 

- Da, imam malo na stomaku - rekla je.

 

- Tačno. To imam i ja, a ima i tvoj brat - rekla sam.

 

- Nemam ja salo, ja sam najmršaviji, imam samo mišiće - uključio se i moj sin.

 

- Zapravo, svaki čovjek ima salo, ali u različitim količinama- objasnila sam mu.

 

- Da, imam i ja malo da mi štiti mišiće, ali ti imaš mnogo više od mene - rekao je on.

 

- Da, tačno. Neki imaju mnogo, neki malo. Ali to ne znači da je zbog toga neko bolji a neko lošiji. Razumijete? - pitala sam ih. Rekli su da razumiju, pa sam im rekla da ponove.

 

- Ne treba da nazivamo druge debelima, jer svi imaju sala i u redu je biti debeo - rekli su.

 

- Tačno - rekla sam.

 

- Dobro, možemo sad nazad u vodu? - pitali su. Rekla sam im ne, kaže ova mama i dodaje da se trudi da uvijek uči djecu da ne koriste riječi debeo kao uvredu.

 

- Ne dozvoljavam da u mojoj kući ikog vređamo tako što navodimo da je debeo, zato znam da je moja kćerka to kao uvredu čula negdje. Hranimo djecu idejama na svakom ćošku, i svuda mogu da čuju neku novu uvredu za koju nisu ni znali . Naš posao je da naučimo djecu da se izdignu iznad uvreda i da uvijek u glavi imaju naše vaspitanje koje im govori da budu pozitivni i da prihvataju sve onakve kakvi jesu - zaključuje ona.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.