x

KFC nudi nova radna mjesta!

Braća Denis i Dado Stojnić otvaraju restoran KFC u Sarajevu! Sarajlije je ovih dana obradovala informacija o otvaranju svjetski poznatog restorana brze hrane KFC u Sarajevu. Ovu informaciju su potvrdili i braća Denis i Dado Stojnić koji stoje iza dolaska KFC-a u glavni grad BiH.

Najbolji drugari: Denis Stojni? i Burak Fidan, poslovni partner igre na sre?u u Frankfurtu

- Cilj nam je da se otvore nova radna mjesta i da Sarajevo sem bureka i ćevapa ima i ovakav svjetski restoran kao što je KFC i naravno da ne zaboravimo da sva piletina mora biti po halal certifikatu i da je uvijek svježa. To su jedna od pravila KFC kuće, rekao je Denis Stojnić, kojem je čast što će zastupati ovaj američki broj 1. kada su u pitanju restorani brze, zdrave, ali i kvalitetne hrane. 

 

Podsjetimo, braća Stojnić već duže vremena pregovaraju sa firmom koja je zadužena za franšize za ove restorane u jugoistočnoj Evropi. Oni bi ugovor trebali potpisati sredinom sedmice i odmah bi počeli opremanje prostora u centru Sarajeva po visokim standardima koje zahtijeva KFC. 

 

Kako su kazali, planiraju otvoriti nekoliko ovakvih restorana u glavnom gradu BiH, ali i u Mostaru, Tuzli, Banjoj Luci i Zenici. 

 

Inače, KFC je prema prodaji drugi veliki restoranski lanac u svijetu, odmah nakon McDonald`sa. 

 

Osnivač brenda je Harland Sanders, preduzetnik čiji lik se i koristi kao logo kompanije. Prvi franšizni restoran KFC-a otvoren je 1952. godine u Utahu, a kompanija je popularizirala prodaju piletine u industriji brze hrane, postajući tako konkurencija uspostavljenoj dominaciji hamburgera.

 

KFC već nekoliko godina ima restorane na prostoru bivše Jugoslavije. U Srbiji je prisutan od 2007. godine, a u Hrvatskoj od 2011. Danas se KFC restorani u Srbiji nalaze u Beogradu na Studentskom trgu i u UŠĆE Shopping Centru, te je otvoren i jedan restoran u Novom Sadu. 

 

Kentucky Fried Chicken je do decembra 2013. godine imao 18.875 restorana u 118 zemalja širom svijeta. Prošle godine njegova vrijednost procijenjena je na 10 milijardi američkih dolara.

(Klix.ba/Ekskluziva.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.