x

KIA predstavila Stonic: Novi crossover u B segmentu!

KIA je svoj novi crossover Stonic predstavila u Amsterdamu, a prvi bi primjerci u evropske prodajne salone trebali stići do kraja godine.

Trend predstavljanja malih crossovera se nastavlja, a posljednji u nizu podignutih modela koji su zasnovani na dvovolumenskim karoserijama automobila B segmenta stiže iz južnokorejske automobilske kompanije KIA.

 

Iza naziva Stonic krije se B crossover koji je zasnovan na platformi aktuelnog modela Rio, srodan je Hyundaijevom novom crossoveru Kona, a i njegovu vanjštinu karakterišu uobičajeni plastični detalji koji štite karoseriju i sugerišu da se automobil neće buniti ako vozač odluči da siđe s asfaltne podloge. Još jedan od karakterističnih detalja na crossoverima su i uzdužni nosači na krovu.

 

KIA će Stonic nuditi u jednoj od 20 mogućih dvobojnih kombinacija karoserije, a također naglašavaju da je automobil (s kojim se nudi nekolicina sigurnosnih i sistema za asistenciju vozaču) u ovom trenutku među najprostranijim modelima u svojoj klasi.

 

Pored tri benzinska, KIA će Stonic ponuditi i s jednim 1,6-litarskim dizelskim motorom. Litarski turbo benzinac nudi 120 KS, 1,25-litarski atmosferski benzinac koji je „posuđen“ iz novog Picanta raspolaže s 84 KS, a u ponudi će biti i 1,4-litarski benzinski motor.

 

Konačne specifikacije i cijene bit će poznate pred početak prodaje.

 

Izvor: Klix.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.