x

KINEZ U SARAJEVU ŽELI OTVORITI FAST-FOOD SA PSEĆIM MESOM? Ali, ima jedan problem…

Brojni mediji u regionu, čak neki od najčitanijih, prenijeli su “vijest” po kojoj jedan Kinez planira otvoriti `Fast-Food` sa psećim mesom u Sarajevu. 

Ali u cijeloj stvari ima jedan problem – čitava priča je izmišljena. Objavio ju je prije nekoliko dana satirični portal Sarajevo365, a mnogi su nasjeli prenoseći je kao ozbiljnu informaciju…

 

Evo šta, inače, piše u tom tekstu, koji je očito napisan sa ciljem da se zabave čitaoci:

 

– Kao da glavnom gradu nikada nije dosta mjesta na kojima se može nešto pojesti, tako je portal Sarajevo365.com došao do informacije po kojoj bi jedan Kinez sa sjedištem boravka u sarajevskom naselju Buća Potok, uskoro mogao u Sarajevu otvoriti fast food u kojem želi prodavati meso od pasa.

 

Tragom ove informacije uspjeli smo kontaktirati Xiao Cheoa koji je na nagovor svog prijatelja ipak progovorio o čemu se radi.

 

“Moram od nečega živjeti, do sada sam držao jednu prodavnicu na Alipašinom Polju gdje se moglo kupiti sve i svašta po jeftinoj cijeni, ali prodaja loše ide, pa sam odlučio promijeniti biznis”, kaže Xiao za Sarajevo365.com, na skoro pa tečnom bosanskom jeziku.

 

Na naš upit kako zamišlja da uspije u svom novom biznis poduhvatu kada je poznato koliko su psi zaštićeni u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, Xiao je rekao da ga to ne zanima, jer u Sarajevu uvijek ima dovoljno turista.

 

“U Kini je sasvim normalno jesti dobro pripremljene pse, kao što je slučaj i sa supom od ajkule, ili mesom od zmije, a turista uvijek ima dovoljno koji i kod mene u Kini idu da jedu ovakve vrste jela”, samouvjeren je Xiao.

 

Kako nam je pojasnio ovaj čovjek još uvijek nije dobio sve potrebne dozvole za otvaranje ovog fast fooda, ali očekuje da sve bude gotovo početkom naredne godine.

 

Xiao se ne boji prijetnji, ali priznaje da su male šanse da dobije dozvolu.

(Doznajemo.com)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.