x

KK ``Bosna Royal`` uz Laško pivo u nove pobjede!

Laško pivo je potpisivanjem partnerskog ugovora postao ponosni partner KK ``Bosna Royal``, koji je osvajač brojnih titula, bivši prvak Europe koji je iznjedrio najveće košarkaške velikane poput Mirze Delibašića, Nenada Markovića, Dževada Alihodžića i brojna druga velika imena.

Ovom saradnjom nastoji se ojačati rad bivšeg evropskog prvaka, te vratiti publika na tribine kako bi svi zaljubljenici ovog sporta mogli uživati u sjajnim utakmicama.

 

”Drago nam je što Boreas d.o.o., distributer Heineken brandova kroz Laško može pružiti podršku KK ``Bosna Royal``. U sklopu našeg društveno-odgovornog programa prepoznali smo moguću saradnju sa KK ``Bosna Royal``,  koji dijeli zajedničke vrijednosti sa Laškim pivom. Laško pivo je jedan od najvećih brandova i jedno od najnagrađivanijih piva s domaćih prostora kao što je to i KK ``Bosna Royal``. Uvjereni smo da na ovim vrijednostima možemo graditi dugoročno partnerstvo koje će donijeti pozitivne promjene na košarkaškoj sceni.” – izjavio je Alen Pecirep, izvršni direktor marketinga Boreas.

 

Zadovoljstvo saradnjom pokazao je i Ivan Jovchev, Heineken Country Manager: ”Ovim partnerstvom doprinijet ćemo razvoju domaćeg sporta i vratiti nekadašnji košarkaški sjaj u glavni grad. Poznato je da Laško pivo podržava perspektivne košarkaške klubove u široj regiji, a ova suradnja je samo početak širenja te platforme u Bosni i Hercegovini. Želimo da pomognemo i KK ``Bosna Royal`` da postane najbolji sportski kolektiv u BiH jer je upravo to ono što ovaj klub zaslužuje. Vjerujemo da će navijači imati mnogo razloga za slavlje uz Laško pivo.”

 

Osim podrške klubu, potpisani ugovor ima za cilj i da se košarka podigne na još veći nivo te je planirano da se za vrijeme utakmica odvija i dodatni program po uzoru na svjetske košarkaške utakmice.

 

„Podrška od strane još jedne respektabilne kompanije i branda Laško pivo koji će stajati uz nas tokom cijele sezone predstavlja veliko priznanje KK „Bosni Royal“ za zalaganje u proteklom periodu. „Studenti“ su postali tražen partner, a u narednom periodu na nama je da opravdamo ovo partnerstvo.“ - izjavio je Damir Krupalija, direktor KK „Bosna Royal“.

 

„KK „Bosna Royal“ nakon osmogodišnje pauze ponovo igra evropske utakmice. Pored evropskih očekuju nas takmičenje u ABA 2 ligi, te domaće utakmice. Ovo je značajna sezona za nas i očekujemo energičnu borbu naših momaka.“ - dodao je Krupalija.

 

BiH ima odlične klubove i igrače koji uz podršku pravog partnera mogu da se predstave u pravom svjetlu i svoje vjerne navijače učine ponosnim. KK ``Bosna Royal`` ima perspektivne i vrijedne igrače, koji timskim radom i uz podršku svih nas mogu ostvariti sjajne rezultate i pobjede.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.