KONCERT TROPICO BENDA 16. OKTOBRA U SKENDERIJI!

16.10.2015 18:00
koncert-tropico-benda-16-oktobra-u-skenderiji-main

Popularni Tropico Band ritam nosi po cijeloj regiji. Sarajlije  i mnoge druge  će svojim ritmovima rasplesati 16. oktobra  u Skenderiji. Brojni hitovi koje Tropico Band izvodi, ali i fantastičnu energiju koju sjajni momci nose sa sobom dovoljni su da ovaj koncert  bude noć za pamćenje. Poseban značaj daje promocija novih pjesama.

Nakon posljednjeg albuma koji je izašao u septembru 2013. godine i velikih hitova sa tog albuma kao što su „Ciao Bella“ i „Sve moje zore“, „Ne zovi me“ ovaj mladi bend  je svojoj publici poklonio novi album „Tropico 2015“. Novim pjesmama, u koje su uložili mnogo energije, strasti i ljubavi, pokazali su još jednom zašto su broj 1 bend u regiji.

 

Nove pjesme „Šta ću tebi ja “, „U srcu mom“ i „Bićeš moja“ su već pronašle put do svojih fanova, a njihova mnogobrojna sarajevska publika će ih moći čuti u Skenderiji.

 

Momci pred veliki solistički koncert u Skenderiji spremaju jedno veliko iznanađenje. U njihovom studiju u pripremi je i duetska pjesma, a momci zi Tropico benda ovog puta izrazili su želju da je otpjevaju sa pobjednikom treće  sezone showa ZMBT Mirzom Šoljaninom. Oduševio ih je kvalitet vokala i jedinstvena boja glasa koju Mirza posjeduje.

 

„Jako smo srećni što možemo svoju radost podeliti sa dragom sarajevskom publikom 16. Oktobra u Skenderiji. Polako nam se i ovaj dečački san ostvaruje i jako smo srećni i radujemo se koncertu. Imat ćemo i dosta iznanađenja. Jedno od tih je i duetska pjesma sa našim dragim kolegom Mirzom, a pesma će biti ekranizovana i emitovana u prvoj polovini septembra. Pesma se zove Sarajevo-Beograd, pevamo o dobrom druženju i lepim trenucima koje smo poneli i koje čuvamo kao uspomenu na ova dva grada.“ – poručuje nam frontmen Tropico benda, Aleksandar Cvetković Sale.

 

Put ovog mladog benda ka balkanskom estradnom nebu najbolje se može opisati rečenicom ``Od trnja do zvijezda``. Nakon teškog početka, ali sa velikom ambicijom i upornošću početkom 2006. godine izdaju svoj prvi album ``Jedan al` vredan`` koji im je bio odskočna daska ka kreiranju današnje uspješne muzičke karijere.

 

U periodu između 2007. i 2009. godine oprezno biraju pjesme za svoj drugi album koji izlazi 2009. godine i donosi im slavu, fanove i velike hitove poput ``Bojim se``, ``Otisak``, ``Zar ti`` i ``Ti ne znaš``.

 

Nakon albuma koji je izašao u septembru 2011. godine pokazuju svoj muzički rast, želju sa uspjehom i jedinstven muzički stil koji su prihvatili mnogi fanovi širom Balkana. Pjesme ``Misliću na tebe`` i ``Zauvek tvoj`` vrlo brzo postaju apsolutni hitovi, a i danas se mogu čuti u svakom klubu.

 

2015. godine na tržište su lansirali i novi album „Tropico 2015“ koji već bilježi rekorde po prodaji i slušanosti širom regije.

 

U izdanju Hayat produkcije za tržište Bih u maju 2015. Izdali su kompilaciju „Best of Tropico bend“ na kojoj se nalazi 16 najvećih hitova ovog benda.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.