x

KUCA HEROJ: Čovjek je pao, slomio vrat i smrzavao se u snijegu, a onda je u spas dotrčao NJEGOV LJUBIMAC!

Amerikanac po imenu Bob bio je na ivici smrti 31. decembra prošle godine, a to što je i dalje u životu može da zahvali svom zlatnom retriveru Kelsiju. Naime, Bob je posljednjeg dana 2016. godine izašao u dvorište svoje kuće u Mičigenu kako bi uzeo još drva za kamin. Međutim, okliznuo se na zaleđeni stepenik, pao i slomio vrat. 

S obzirom da je iz kuće izašao u trenerci, majici kratkih rukava i papučama, nepomično ležanje u snijegu ubrzo je dovelo Boba do ivice smrzavanja. Ipak, u tom momentu u spas je dotrčao Bobov kućni ljubimac, ženka zlatnog retrivera po imenu Kelsi.

 

- Vikao sam upomoć, ali moj prvi komšija nije čuo moje vapaje, s obzirom da je njegova kuća 400 metara udaljena od moje. Već je bilo pola 11 uveče. Mislio sam da je to to. Tada je dotrčala Kelsi, legla pored mene i počela da laje iz sve snage. Do jutra sam potpuno izgubio glas, ali ona nije prestajala - ispričao je Bob, a prenosi britanski ``Telegraf``.

 

Kelsi je grijala svog vlasnika tako što je legla na njega. Kad god je počeo da tone u san, lizala mu je lice i ruke i budila ga, ne dozvoljavajući mu da se preda.

 

- Sve vrijeme je lajala, ali nijednog momenta nije ustala. Grijala me je i držala me budnim. Ona je zaslužna za to što danas pričam sa vama - rekao je Bob novinarima koji su ga posjetili u bolnici ``Meklaren`` u Sjevernom Mičigenu.

 

Amerikanac je proveo 19 sati smrzavajući se u snijegu, i u posljednja dva sata je potpuno izgubio svijest.

 

- Kelsi nije prestala da zavija. Konačno je moj komšija čuo njen lavež i došao. Pronašao me je bez svijesti sutradan, oko pola 7 uveče. Kada sam se probudio, ljekari su mi rekli da je pravo čudo što nemam promrzline. Za to mogu da zahvalim Kelsi, koja me je grijala čitavo vrijeme.

(Blic.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.