x

Kabriolet koji oduzima dah – Mercedes AMG GT C Roadster!

Mercedes AMG GT C Roadster smo već dobro upoznali i ljubav prema njemu je stvorena istog trenutka. Njegov službeni video smo pogledali u jednom dahu, a kakvi bi mi to bili portal o automobilima da ne podijelimo s vama ovu čaroliju.

Četiri mjeseca nakon službenog predstavljanja, novi Mercedes AMG GT C Roadster svoj nastup sprema za teritorij SAD-a. U službenom videu ovaj prekrasni topless dvosjed opisan je kao “možda najkompletnije i najuzbudljivije postignuće” koje je Mercedes ikad napravio. Tvrtka ga krasi rečenicama: “Potpuno novi Mercedes-AMG GT C Roadster je auto za kojeg je stvorena otvorena cesta. Krajnji je izraz svega što AMG brand predstavlja: strast, emocije, motorsport opsesiju i genijalnost inženjerstva.”

 

Zasigurno, predstavlja jedan od najpoželjnijih automobila današnjice, a njegov 4,0 litreni V8 motor s 547 KS i 680 Nm okretnog momenta na stražnjim kotačima je prava poslastica koja zaslužuje pokretati ovakvu skulpturu na kotačima. Ubrzavanje bez krova za samo 3,7 sekundi do stotke i maksimalna brzina od 316 km/h. Sve je to Mercedes-AMG GT C Roadster. Uostalom, već je pohvaljen do detalja.

 

Izvor: Automobili.dnevnik.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.