x

Kada je Šaban Šaulić čuo kako pjeva, odmah je pristao da joj pomogne oko odabira pjesme!

Kada se pojavila na estradnoj sceni, Nerka Hodžić je odmah ostala zapažena zbog vrhunskog vokala, a pjesma ``Zemljo daleka`` je osvojila simpatije svih, naročito bh. dijaspore. Pjevačica je u decembru u Des Moinesu u Americi imala priliku da se po prvi put upozna sa Šabanom Šaulićem, gdje su zajedno nastupali. Kralj narodne muzike je toliko oduševljen Nerkom, da je odmah ponudio saradnju i pomoć oko njene nove pjesme, koja će uskoro ugedati svjetlost dana.

U decembru u Des Moines u Americi, Nerka Hodžić i Šaban Šaulić su imali prvi zajednički nastup. Legenda narodne muzike je ostao bez teksta kada je čuo izvedbu Nerke Hodžić i odmah joj je rekao kako mora otići kod Baneta Vasića, kako bi joj napravio pjesmu, a da će upravo on izabrati tekst.

 

Nerka Hodžić nije krila oduševljenje na pohvale jednog od najcjenjenijih pjevača na našoj estradi, te ga je poslušala i otišla kod Baneta u studio u Beogradu. On je također bio iznenađen Nerkinim pjevanjem, te se potrudio da je predstavi u najboljem svjetlu, a finalni rezultat je pjesma koja će za par dana ugledati svjetlost dana.

 

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.