x

Kada je u pitanju hrana, ove stvari NIKADA ne smijete da uradite!

Možda vam je prva misao kada dođete sa pijace da namirnice koje ste kupili spakujete u frižider da biste duže sačuvali njihov ukus i svježinu. Greška. Namirnice će baš u frižideru izgubiti svježinu, a lako mogu uticati i na neku drugu hranu. Evo šta nikada ne bi trebalo da držite u frižideru.

LUK 

 

Zbog vlage u frižideru crni luk će postati mekan i modar, njegov jak miris lako će pokupiti neke druge namirnice. Isto važi i za bijeli luk, s tim što postoji i mogućnost da brže proklija, pa je bolja opcija da luk držite na tamnom i suvom mjestu. 

 

KAFA 

 

Zrna kafe u frižideru sasvim sigurno će izgubiti svoj ukus, ali će i vjerovatno pokupiti mirise drugih namirnica iz frižidera. 

 

MASLINOVO ULJE 

 

Ako maslinovo ulje stavite u frižider, njegova tekstura će se brzo promijeniti i umjesto tečno, posteće više nalik na puter. Postoji i velika šansa da potamni. 

 

BOSILJAK 

 

Najbolji način da čuvate bosiljak je da ga držite poput cvijeća - u posudi sa malo vode. Tako će ostati duže svež, a ako ga stavite u frižider brzo će se sparušiti i izgubiti svoju aromu. 

 

MED 

 

Med nije kvarljiva namrnica, ali da bi sačuvao svoj ukus držite ga van frižidera. Najbolj bilo bi na sobnoj temperaturi. 

 

HLJEB

 

Hljeb će u frižideru jako brzo izgubiti svježinu, a kada ga odmrznete ukus neće biti isti. 

 

KROMPIR 

 

Ukoliko držite krompir u frižideru, skrob će se brže pretvoriti u šećer, pa je bolj opcija da ga držite u papirnoj kesi na tamnom mjestu. 

 

PARADAJZ 

 

Paradajz gubi sav svoj ukus zato što hladan vazduh zaustavlja proces sazrevanja, ali mijenja i teksturu.

 

Izvor: cafe.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.