x

Kako da odaberete sir za jela koja se termički obrađuju?!

Svako jelo je posebna priča i nije lako odabrati perfektan sir. Zato se najčešće i prate recepti. Ali, ako u receptu ne piše ništa – neka osnovna pravila ipak postoje i mogu da vam pomognu u odabiru…

Parmezan:

– Ovoj vrsti sira treba dodati malo pavlake, jer se posle zagrevanja brzo stvrdne i postane gorak. Dodaje se u rižoto, koji tokom kuvanja takođe treba da ostane kremast.

 

Ementaler:

– To je veoma mastan sir, koji se topi i ima lepu zlatnu boju. Najbolji je za topla jela kada je prezreo. Ima intenzivan ukus.

 

Mocarela:

– Kada se zapeče, dobije izuzetno lijep ukus. Topi se tokom termičke obrade i ima blag, delikatan ukus. Savetujemo da ovaj sir koristite kada spremate picu, a odličan ukus daje i salatama od svežeg povrća.

 

Izvor: Cafe.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.