Kako da odaberete sir za jela koja se termički obrađuju?!
Svako jelo je posebna priča i nije lako odabrati perfektan sir. Zato se najčešće i prate recepti. Ali, ako u receptu ne piše ništa – neka osnovna pravila ipak postoje i mogu da vam pomognu u odabiru…
Parmezan:
– Ovoj vrsti sira treba dodati malo pavlake, jer se posle zagrevanja brzo stvrdne i postane gorak. Dodaje se u rižoto, koji tokom kuvanja takođe treba da ostane kremast.
Ementaler:
– To je veoma mastan sir, koji se topi i ima lepu zlatnu boju. Najbolji je za topla jela kada je prezreo. Ima intenzivan ukus.
Mocarela:
– Kada se zapeče, dobije izuzetno lijep ukus. Topi se tokom termičke obrade i ima blag, delikatan ukus. Savetujemo da ovaj sir koristite kada spremate picu, a odličan ukus daje i salatama od svežeg povrća.
Izvor: Cafe.ba
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.