x

Kako da vam nokti brže rastu?!

Zbog lijepih noktiju vaše ruke izgledaju ljepše. Ipak, veliki broj žena se žali da im nokti ne rastu dovoljno brzo.

Da li znate razlog za ovo? Neki od razloga su nedostatak vitamina i oslabljen imunološki sistem. Međutim, postoje i određeni načini na koje možete ubrzati rast noktiju. Da vidimo koji su to.

 

Povećajte unos proteina i vitamina D

 

Uvrstite u ishranu namirnice bogate proteinima, jer oni pomažu brži i zdraviji rast vaših noktiju. Pored toga, nedostatak vitamina D u organizmu može uticati na sporiji rast noktiju pa se preporučuje da unosite dovoljne količine tog vitamina u organizam.

 

Redovni manikir

 

Redovni manikir potiče cirkulaciju krvi u vašim noktima, a to, zauzvrat, pomaže brži rast noktiju. Najbolje je da manikir radite svakih petnaest dana.

 

Povećajte unos vitamina A i C

 

Uvrstite u ishranu namirnice bogate vitaminom A, jer on igra veoma važnu ulogu u zdravlju vaših noktiju. Takođe, svakodnevno konzumirajte citruse. VItamin C pomaže proizvodnju kolagena u organizmu, a samim tim i brži rast noktiju.

 

Nanesite bijeli luk i limun na nokte

 

Ovo vam može zvučati čudno, ali će sigurno ubrzati rast vaših noktiju. Nanesite bijeli luk na nokte i ostavite da odstoji pet do deset minuta. Operite ruke i nakon toga nanesite sok od limuna.

 

Izvor: Kolektiv.me

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.