x

Kako izabrati pravi raspored u stanu?!

Da li su neka mjesta u stanu predodređena da budu baš u funkciji dnevnog boravka ili sa određenim prepravkama vaše sjedenje i okupljanje s prijateljima možete prebaciti i na drugu poziciju?

Mladi bračni par živi u salonskom stanu, koji ima veliku dnevnu sobu s pogledom na bulevar, takođe veliku spavaću sobu i prostran ulazni dio s viškom kvadrata, ali ne i dječji kutak. Pitaju se gdje da postave  dječju sobu, da li da postojeću dnevnu sobu pretvore u  dječju ili...?

 

Koliko vaše navike utiču na promjenu namjene prostorija, i da li ste spremni na kompromise?

Često se radi o potrebi za novim radnim kutkom ili tinejdžerskom sobom. Neki djelovi stana prosto se sami nameću da budu to što jesu, tj. daju prirodnu podjelu stvari. Kako to možete da osjetite ili dokučite? Mislimo da je praksa u ovom slučaju veoma bitna, kao i osjećaj za dnevne  aktivnosti i vaše potrebe. Ali sigurno se nećete navići na novo  prinudno rješenje ukoliko je ono prosto iznuđeno i isforsirano.

 

Jednostavno, treba pratiti energiju prostora i njegovo ponašanje u skladu s vama, i u tom pravcu tražiti izlaz. Da li se na novom mjestu u stanu isto tako dobro osjećate? To se lako da primjetiti ako samo malo oslušnete. Ukoliko imate sličnih dilema s pregrađivanjem enterijera i  novim podjelama radi boljih funkcionalnosti i organizacije, morate uvijek posmatrati više aspekata. Da li ja mogu na ovom novom mjestu da boravim isto toliko dugo kao i na starom?

 

Da li ću  imati iste misli ili nove, opterećujuće, zbog kojih se onda tu neću dobro osjećati. Često nova izmještanja utiču na naše raspoloženje, javljaju se nemir i  nezadovoljstvo. I ma koliko željeli nešto novo, nekako uvijek je onaj prvi osjećaj ispravan i pravi. Nova dječja soba, radni kutak ili trpezarija...Pratite tok svojih navika i ophođenja u ambijentu. Zato nemojte žuriti s novim odlukama, osjetite razlike i prednosti, i pokušajte da budete zadovoljni svojim izborom. 

 

Izvor: kolektiv.me/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.