x

Kako izbjeći da ti zubi potamne zbog crnog vina!

Okus sira odlično pristaje uz vino, no jesi li znala kako te sir može spasiti i od tamnog osmjeha?

Crno vino poznati je neprijatelj zubi, prvenstveno zbog boje koja se uvlači u njih i čini ih tamnima i neuglednima.

 

Ako nikako ne možeš odustati od pokoje čaše svog omiljenog vina, poslušaj naše savjete kako bi ti zubi ostali lijepi i bijeli. 

 

SIR I VINO DOBITNA SU KOMBINACIJA

 

Okus sira odlično pristaje uz vino, no jesi li znala kako te sir može spasiti i od tamnog osmjeha? Sir je pun kalcija pa nježno puni pore na zubima što onemogućuje crnom vinu da se zavuče u njih. Ipak, nemoj pretjerivati - sir je vrlo kalorična namirnica.

 

NE MIJEŠAJ BIJELO I CRNO VINO

 

Možda ti izgleda kao dobra taktika da popiješ malo bijelog pa malo crnog vina, no stručnjaci kažu kako je to najgora kombinacija. Kiseline iz bijelog zuba nagristi će caklinu i djelovati kao ``baza`` za crno vino koje će se onda lijepo nataložiti na zubima. Odaberi - jesi li ``tim bijelo vino`` ili ``tim crno vino``?

 

ŠTO PRIJE OPERI ZUBE

 

Ako se zabava održava u tvojoj kući, nakon nekoliko čaša crnog vina svakako skokni do kupaonice kako bi oprala zube. Ako piješ vani, čim dođeš doma primi četkicu u ruke.

 

UZ ČAŠU VINA DRŽI I ČAŠU VODE

 

Po mogućnosti mineralne, koja će napraviti i blagi piling na zubima. Ako ne piješ mineralnu vodu, i obična će ti pomoći da sačuvaš bijele zube i bez grižnje savjesti uživaš u svom vinu.

 

Izvor: cafe.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.