x

Kako jeftino uživati u Rimu?!

Turisti mogu razgledati kvartove Tor Marancia i Trullo, koji su oživljeni velikim muralima na zgradama. Ovi kvartovi poslužili su kao raj za ulične umjetnike, a s obzirom da za razgledavanje nije potrebno platiti ništa, upoznati i ovu stranu Rima svakako se isplati...

Kako obići Vječni Grad, a pritom ne potrošiti puno novca, sigurno zanima sve vas. Stoga, slijedite ove savjete i nećete pogriješiti.

 

Napravite piknik u parku

 

Ako čega ima u Rimu dovoljno, ima zelenila. Nemojte trošiti novac na skupe restorane, već kupite hranu u supermarketu, izaberite mjesto u parku i uživajte. Preporučili bi svakako park iznad Trasteverea, Vrt pomorandži ili park koji okružuje Villu Borghese.

 

Uživajte u uličnoj umjetnosti

 

Za cijenu od 1,5 eura, koliko vam treba za autobusku kartu (usput, ovdje ogroman broj ljudi uopšte ne plaća gradski prevoz), turisti mogu razgledati kvartove Tor Marancia i Trullo, koji su oživljeni velikim muralima na zgradama. Ovi kvartovi poslužili su kao raj za ulične umjetnike, a s obzirom da za razgledavanje nije potrebno platiti ništa, upoznati i ovu stranu Rima svakako se isplati.

 

Sladoled u Vječnom gradu

 

Eh, ne možete sad baš sve besplatno, na nešto se mora i potrošiti po koji euro. Za 2,3 eura na raspolaganju su vam svi mogući ukusi koje možete zamisliti, a za preporuku su slastičarne Carapina`s koja nudi odlične voćne sladolede, te Fatamorgana, Il Gelato, Otaleg koji svi rade sladolede od prirodnih sastojaka.

 

Moderna rimska arhitektura

 

Istina, Rim nema reputaciju modernog grada, ali uz toliko povijesnih spomenika i stvari u njemu, to uopće nije čudno. No, posjetite li kvart Flaminio, ostaćete začuđeni modernim zgradama koje izgledaju poprilično futuristički. Kad ste već ovdje, a u slučaju da volite modernu umjetnost, pođite u Zaha Hadid`s MAXXI house i razgledajte talijansku umjetnost 21. stoljeća.

 

 

 

Posjetite grad ljeti

 

Festivala ima toliko da svako može naći nešto za sebe. Najpoznatiji je RomaRock festival, na kojem su prošlih godina gostovale zvijezde poput Robbieja Williamsa, Lennyja Kravitza i Chemical Brothersa. Ko voli mirnije stvari može uživati u dvorištu crkve Sant` Ivo alla Apienza, gdje se održava International Chamber Ensemble, a ljeti i Gay Village, festival koji organizuje LGBT zajednica.

 

Smještaj

 

Odličan smještaj možete pronaći u hostelu Generator, koji se nalazi u blizini željezničkog prevoza Termini. Drugi vrijedan spomena je Beehive, gdje ćete dvokrevetnu sobu sa zajedničkim kupatilom platiti 40 eura.

 

Vatikanski muzeji

 

Michelangelo, Leonardo, Caravaggio… Ovdje su slike i djela svih važnih italijanskih, ali nađu se i one svjetski poznatih umjetnika. Ulaz u muzeje nije jeftin, košta 16 eura, a uz opciju online bookinga iznosi 20 eura (što se isplati, jer ne vrijedi tri sata stajati u redu zbog 4 eura). Ipak, svake zadnje nedjelje u mjesecu ulaz je potpuno besplatan, samo se trebate dovoljno rano ustati i stajati u redu…

 

Izvor: kolektiv.me/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.