x

Kako konačno istjerati miris kuhanja iz doma?!

Pržena riba, variva i sva ostala jela koja pripremamo u stanu ponekad ostavljaju miris koji se neumoljivo zavuče u svaki kutak pa nas neopisivo nervira. Srećom, postoje načini da se riješimo neugodnih mirisa bez skupih sredstava i osvježivača.

1. Zatvarajte vrata

 

Prevencija je uvijek najvažnija. Prije samog kuhanja zatvorite vrata svih prostorija kako se masnoće iz kuhanja i mirisi ne bi proširili. Ako primjerice ostavite otvorena vrata od spavaće sobe, miris kuhanja lako biste mogli sutradan osjetiti na košulji.

 

2. Provjetravajte

 

Kada god imate priliku, provjetravajte kuhinju da se mirisi ne zadržavaju u prostoriji. Napu obavezno uključite, jer će direktno upijati mirise koji se šire iz lonca. Zbog toga je vrlo važno da redovno perete i servisirate filtere, jer se na njima nakuplja masnoća. 

 

3. Odmah sve počistite

 

Sve mrlje od pripreme ili pokipljene hrane tijekom kuhanja trebate odmah počistiti, jer i kore od povrća ili luka itekako otpuštaju mirise. Ako ste nešto, primjerice, pržili, što prije se riješite ulja iz istog razloga.

 

4. Ublažite intenzivne mirise

 

Tijekom kuhanja na štednjak možete staviti malo vode i kada zavre ubaciti cimet ili koricu limuna. Tako ćete ublažiti ostale mirise od kuhanja ručka ili večere.

 

5. Noćni trikovi

 

Ako se i do večeri niste riješili mirisa kuhanja, možete u jednu zdjelicu stavili malo bijelog octa, praška za pecivo i zrna kave. Barem jedna od te tri namirnice trebala bi preko noći upiti tvrdoglave mirise, zaključuje kulinarski portal The Kitchen.

 

Izvor: tportal.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.