x

Kako na putovanju uštedjeti novac, a opet uživati u svim njegovim čarima?!

Kada se god pripremamo za putovanje, razmišljamo kako da potrošimo što manje novca, a opet da posjetimo što više znamenitosti. I za to postoji rješenje.

Iznajmite apartman

 

Umjesto hotela, jeste li razmišljali o apartmanima? Činjenica je da ćete apartman platiti po noćenju, a u hotelu po osobi po noćenju. Ako ne znate odakle krenuti, tu su AirBnb, HomeAway ili HouseTrip koji nude razno pogodnosti, a ponekad i smještaj bolji od onog hotelskog.

 

Besplatni razgled grada

 

Vrijeme kada ste za razgledanje grada platili 30 eura po osobi, da bi na kraju ostali razočarani dobijenim, iza vas su! Danas svaki malo veći grad ima u ponudi `Free Walking Tours`, na vama je samo raspitati se odakle i kada kreće tura.

 

Jedite hranu s ulice

 

Ok, ne mislimo da kupite hranu s ceste (s poda), već da kupujete hranu koja se priprema uz cestu. Npr., ako idete u Istanbul, na svakom koraku možete kupiti svježe pripremljene sendviče. Ljudi tamo bez problema postave roštilj nasred ulice i vode biznis. Ipak - budite oprezni i pazite da štand s kojeg kupujete hranu barem donekle izgleda higijenski prihvatljivo.

 

Posjetite lokalnu turističku zajednicu

 

Svaka država, svaki grad, svako malo veće turističko selo ima svoju turističku zajednicu. Zaputite se tamo, raspitajte se šta se događa u gradu ili barem potražite svoj besplatni primjerak turističke karte.

 

Izvor: kolektiv.me/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.