x

Kako nam alkohol izmijeni lice?!

Ako želite vidjeti kakav učinak na vaše lice i izgled ima količina alkohola koju dnevno popijete, to možete napraviti uz pomoć aplikacije Drinking Mirror.

Ona je dostupna i besplatna i na Androidima i na iPhoneovima, a ranije ove godine nastala je kao dio kampanje škotske Vlade u borbi protiv alkoholizma među ženama, Drop a Glass Size. Omogućava vam da se fotografirate, ukucate koliko prosječno dnevno imate običaj unositi alkoholnih pića u organizam, te potom vidite kako ćete zbog toga izgledati za 10 godina.

Iako u nekim slučajevima rezultat može biti malo pretjeran, ovo je jako dobra taktika za smanjenje unosa količine alkohola kod onih koji jako puno piju. 

Veza između zdravlja i alkohola nije sasvim jasna, pogotovo kad se uzmu u obzir istraživanja u kojima se tvrdi da u malim količinama alkohol može pogodovati zdravlju. Dermatolozi pak tvrde da popucali kapilari nemaju veze s pijenjem, ali niko ne poriče da nam je zbog previše alkohola koža dehidrirana i umorna, prenosi Huffington Post.

Izvor: index.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.