x

Kako piti zeleni čaj i pritom gubiti kilograme?!

Može li zeleni čaj zaista pomoći u mršavljenju? Dokazano je da može, ali pitanje je u kojem obliku i kako ga konzumirati.

Postoje različiti proizvodi koji sadrže zeleni čaj, od jogurta, sokova do tjestenine, ali djeluje li na topljenje masnoća kada je u takvom obliku? Doznali smo kako konzumirati zeleni čaj i mršavjeti!

 

Zeleni čaj ne bi smio sadržavati šećer

 

Sve popularniji su zeleni čajevi s dodatkom voćnih ili drugih ukusa, a pitanje je jesu li onda djelotvorni. Nutricionistica Keri Glassman navodi kako prednosti zelenog čaja ne bi trebali umanjivati dodavanjem različitih ukusa. Ako dodana aroma uključuje šećer, onda čaj može sadržavati više kalorija pa neće biti toliko djelotvoran u topljenju masnoća. Nutricionistica savjetuje da izbjegavaš zeleni čaj koji ima dodatak šećera.

 

Od 2 do 4 minuta

 

Kvalitet zelenog čaja može se razlikovati od brenda do brenda, zavisno o dodatnim sastojcima. Kada gledaš deklaracije pripazi da osim zelenog čaja ne postoji još velik broj dodataka te biraj one brendove koji koriste sve prirodne sastojke i nemaju vještačkog konzervansa. Zeleni čaj najsnažnije djeluje kada se posluži vruć, ali nemoj da voda proključa. Prije ključanja, kada se pojave prvi mali mjehurići vodu makni s vatre i prelij preko čaja. Pusti da odstoji od 2 od 4 minuta.

 

Što se tiče roka trajanja i zeleni čaj ga ima kao i ostale namirnice. Što je svježiji to ćeš iz njega moći izvući veći benefit. Nakon otvaranja čaj ne bi smio stajati duže od 6 mjeseci jer gubi svoja svojstva i antioksidanse koji ubrzavaju metabolizam i tope masno tkivo.

 

Izvor: Kolektiv.me

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.