x

Kako poslovna putovanja utiču na zdravlje?!

Putovanja su sjajan način za druženje, i upoznavanje drugih naroda i kultura. Međutim, ako pitate mnoge ljude, nije isto ako idete na poslovno putovanje, i na putovanje sa porodicom ili pak voljenom osobom. Evo do kakvih rezultata su došli naučnici sa Univerziteta Kolumbija.

Poslovna putovanja koja odnesu više od dvadeset dana u toku mjeseca, mogu ozbiljno da naškode srcu. Jer, kako istraživanje naučnika sa Univerziteta Kolumbija pokazuje, poslovni ljudi koji su istovremeno izloženi raznim vrstama stresa, imaju veći rizik za nastanak kardiovaskularnih bolesti.

 

Do ovog zaključka, došli su analizirajući radne i zdravstvene kartone više od trinaest hiljada osoba. Iz priloženog se vidjelo da je oko 80 odsto ispitanika od kuće odsustvovalo bar jedan dan mjesečno, dok je jedan procenat bio na službenom putu više od dvadeset dana.

 

U poređenju sa onima koji su putovali između jedan do šest dana, zaposleni koji su učestalije bili odsutni od kuće, imali su veću tjelesnu težinu, manji nivo dobrog holesterola i viši pritisak. Osim toga, tri puta češće su se žalili na loše zdravstveno stanje, nego oni koji su rjeđe putovali.

 

Izvor: kolektiv.me/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.