x

Kako potaknuti i ubrzati rast kose na 5 načina!

Dobra cirkulacija važna je za rast kose pa je odlična ideja nekoliko puta tjedno izmasirati vlasište • Za rast kose nužno je željezo, cink, proteini i vitamin B

Pokušavaš pustiti kosu, no čini ti se kako je uvijek iste duljine?

Rast kose odvija se prirodno no postoje mnoge stvari kojima sami usporavamo taj postupak, piše “Index“.

 

Imaš li problema s konstantnim ispadanjem kose svakako posjeti liječnika jer bi u pitanju moglo biti više stvari – hormonalni poremećaj uzrokovan policističnim jajnicima ili uzimanjem pilula, stres, anemija ili neki drugi razlog na kojem treba poraditi.

 

Ako ti kosa ne ispada u zabrinjavajućoj količini, a želiš potaknuti njezin rast, obrati pažnju na ovih 5 stvari:

 

1. Dobra prehrana

Za rast kose nužno je željezo, cink, proteini i vitamin B! Ako ih nema dovoljno u tvojoj prehrani, velika je vjerojatnost da ti je kosa slaba. Zeleno povrće, riba, meso, cikla…to su namirnice koje će itekako pomoći rastu tvoje kose.

 

2. Dodaci prehrani

Vitamin B poznat je po tome što ubrzava rast kose i noktiju. Možeš nabaviti kapsule s vitaminom B ili piti hmelj koji ga je prepun.

 

3. Piling vlasišta

Za zdrav rast kose izuzetno je važno zdravo vlasište. Ako je “začepljeno” masnim slojem, ostacima kozmetičkih proizvoda ili ljuskicama, kosa će sporije rasti. Zato je dobro jednom tjedno napraviti piling vlasišta. Nikako ne koristi piling koji bi koristila na licu – piling za vlasište nabavi u frizerskim salonima ili ga napravi sama od žličice kave i dvije žlice maslinova ulja.

 

4. Masaža vlasišta

Dobra cirkulacija važna je za rast kose pa je odlična ideja nekoliko puta tjedno izmasirati vlasište. Sjećaš se kako to rade frizerke pri pranju kose? Dok gledaš omiljenu seriju, prstima izmasiraj cijelo vlasište na nekoliko minuta kako bi potaknula prokrvljenost.

 

5. Prestani nositi kosu u punđi i repu

Ako stalno imaš kosu čvrsto svezanu u repu ili punđi, dolazi do dva problema. Dio kose na kojem vežeš rep postaje slab i puca, a uz to konstantno zatežeš kosu na tjemenu. Naravno, to ne znači da nikad ne smiješ nositi ove frizure, ali za chillanje po kući i spavanje kosu ukroti špangicama, trakama ili maramama.

 

Izvor: index.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.