x

Kako prepoznati flert!

Udvaranje, očijukanje, flert… Dolazi od francuske riječi – “fleurter”, što u prijevodu znači rascvjetati se, procvjetati.

Često puta neko nam suptilno udvara i flerta s nama, a mi možda to ne prepoznajemo ili nam nije jasno je li riječ o flertu ili je ta osoba samo ljubazna prema nama, piše “Savjetnica“.

 

Kako bismo idući put bili sigurni o čemu je riječ, navest ćemo neke diskretne znakove koji ukazuju na flert.

 

Tjelesni znakovi

 

Govor tijela ima važnu ulogu jer tjelesni znakovi odašilju većinu poruka koje ljudi međusobno razmjenjuju. Mali osmijeh, pogled u nečije oči, lijepa gesta ili nekoliko ljubaznih riječi mogu voditi flertu.

 

Znanstvenici su utvrdili da žene već odaberu potencijalnog partnera za udvaranje i prije nego što je on išta počeo činiti. Međutim, inicijativa je često prepuštena muškarcima koji se vole smatrati osvajačima i pobjednicima.

 

Zato prvo odbijanje od strane žene neće uvijek navesti muškarca da odustane od udvaranja. Nekima tek onda to postaje motivacija i izazov. ( Ništa ne privlači tako dobro kao odbijanje! )

 

Neki muškarci imaju zaštitnički nagon pa će se pri udvaranju koristiti nekim manirima kao što je otvaranje vrata ženi, pomoć u nošenju vrećica ili nečega što će joj olakšati.

 

Kao pokušaj udvaranja svakako možemo protumačiti i laskave izjave u društvu trećih osoba, te općenito komplimentiranje na detalje koje osoba koja nas ne promatra pozorno ne bi ni primijetila.

 

Psihički znakovi

 

Udvaranje ima mnogo lica. Najvažnije je na početku nakon pozdrava pokrenuti ležeran razgovor i omogućiti kasniji kontakt. Ukoliko osoba koja vam udvara želi neki budući kontakt zapravo traži način da vas ponovno vidi, čuje i na taj način se zbliži s vama. Tako vam pokazuje da je zanimate i da vas želi bolje upoznati.

 

Neki znakovi koliko god nam sumnjivi bili ponekad nisu pokušaj udvaranja, pa ćemo ih navesti da ne bi bilo zabluda:

 

– površan kontakt očima

 

– pogled usmjeren na neku drugu osobu ( možda osoba promatra nekoga kraj vas ili iza vas)

 

– pri uspostavljanju kontakta očima, osoba odmah odvraća pogled

 

– okretanje tijela na drugu stranu od one na kojoj smo mi

 

– neuzvraćen osmijeh

 

Neke osobe udvaraju vrlo suptilno, drugi pak nenamjerno daju određene signale koji mogu biti shvaćeni kao udvaranje. Postoje i oni koji su otvoreni s flertanjem. To su općenito i u životu jako samouvjerene osobe koje i u ovom slučaju vrlo jasno znaju što žele i kako će pokušati doći do toga.

 

Izvor: Cafe.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.