x

Kako preživjeti cijelu noć u neudobnim cipelama visokih peta?

Trikovi za spas stopala od neudobnih cipela

Novogodišnja proslava je sve bliže i stopala vam vjerojatno već vrište ``upomoć`` jer znaju da ih čeka duga noć u neudobnim cipelama visokih potpetica, a to nije njihova ideja dobre zabave, koliko god dobro izgledale. 

Tokom godina nošenja štikli, naučile smo, što same, što od drugih, mnoštvo malih trikova koji nas spašavaju u situacijama kada nam stopala počinju pulsirati i kada nam počnu trnuti cijele noge. Neke od njih isprobali smo i sami i moramo reći da zaista funkcioniraju. Suzili smo izbor na najboljih pet trikova koji će vam pomoći da bez bolova plešete cijelu noć i da vam vaše divne cipele ne upropaste izlazak.

Spojite treći i četvrti prst
Ovo je definitivno jedan od najboljih i najpoznatijih trikova ``kako da me ne bole noge od štikli`` svih vremena. Medicinskim flasterom spojite treći i četvrti prst (računajući od palca), kako bi dale dodatnu stabilnost svojim stopalima. Također, ovo će vam pomoći da smanjite bolni pritisak koji osjetite nakon dugog hodanja u cipelama visokih peta.

Stavite vaticu pod jastučić na stopalu
Poznati svjetski dizajneri cipela preporučuju da stavite pod jastučić vašeg stopala komadić vatice ili silikonski umetak koji bi trebao pomoći protiv probadanja u tom dijelu stopala.

Za duge noćne partyje izbjegavajte jednostavne sandale s dva remenčića
Ako već znate da pred vama stoji duga noć plesanja i hodanja, izbjegnite popularne sandale s dvije trakice i sačuvajte ih za događaje na kojima ćete više sjediti. Osim što ne drže nogu toliko stabilnom, nemaju platformu i bol u stopalima će se pojaviti puno prije.

Upotrijebite Vazelin kako bi izbjegle stvaranje žuljeva
Malu količinu Vazelina lagano utapkajte na stražnju stranu gležnjeva, uzduž obje strane kostiju prstića prije nego što stavite stopalo u cipelu. Ovo će spriječiti stvaranje neugodnih žuljeva, ali pazite da ne pretjerate s količinom Vazelina da vam se ne bi sklizalo stopalo.

Raširite preuske cipele metodom zamrzavanja
Ako imate par preuskih štikli koje želite obuti makar idući dan ne hodale, isprobajte ovu metodu. Napunite plastične vrećice za smrzavanje vodom, stavite vrećice u cipele i smjestite cipele preko noći u zamrzivač. Kako se voda počinje pretvarati u led, cipela će se lagano raširiti, a vi ćete ih moći bez problema obuti.

 

Izvor:Fashion.hr

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.