x

Kako se najbrže riješiti mitisera?!

Oduprite se želji da ih se riješite cijeđenjem i probajte ovaj metod – bićete nam zahvalni.

``Pokušaj da se neželjenih mitisera rješite ceđenjem će samo iziritirati vašu kožu, izazvati crvenilo i najvjerovatnije ožiljak``, kaže profesor dermatologije na Medicinskoj školi Ican, Hejdi Voldorf. 

 

SREDSTVO ZA ČIŠĆENJE LICA 

 

Za blage slučajeve mitisera, koristite sredstvo za čišćenje lica. Birajte formulu sa salicinskom kiselinom i benzoilom peroksidom. Benzoil peroksid najbolje funkcioniše na crvenim bubuljicama, zato što zaustavlja formiranje fleka. Salicinska kiselina s druge strane može da prodre dublje u pore i da se izbori sa mitiserima. 

 

Ovim sredstvom za čišćenje lica se umivajte ujutru i uveče, koristeći ruke i toplu vodu. Obavezno koristite nježne pokrete, koji će vam pomoći da uklonite sve nečistoće iz pora. 

 

Za dublje pranje lica, razmislite o korišćenju četkice za čišćenje, koja ima rotirajuću glavu i koja će vam pomoći da uklonite duboke nečistoće i ulja iz pora do kojih vaše ruke ne mogu da prodru. 

 

Imajte na umu da će kiseline iz ovih sredstava za čišćenje lica isušiti vašu kožu, pa je veoma bitno da koristite kremu za njegu lica ujutru i uveče.

 

ODLAZAK KOD DERMATOLOGA 

 

Ukoliko vam ovo ne pomogne, vrijeme je za rezervni plan, odnosno za odlazak kod dermatologa, jer će vam on najbolje pomoći. Njegovo rješenje će vjerovatno zahtjevati mnogo strpljenja i duži period od oko dva mjeseca da zaista vidite rezultate. 

 

Ako želite da spriječite oštećenja kože, izbjegavajte izloženost suncu (bez kreme sa zaštitnim faktorom), cigarete i cijeđenje bubuljica.

 

Izvor: Kolektiv.me

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.