x

Kako se nositi s noktima koji se listaju!

Djevojke i žene s problematičnim noktima trebale bi izbjegavati provođenje puno vremena u vodi te dodir s oštrim kemikalijama

MNOGE žene koje imaju slabe nokte žale se na neprekidno listanje koje nikako ne mogu izbjeći.

 

Premda ti se možda čini kako tvoji britki nokti nikad neće biti lijepi i čvrsti, ako se kreneš pridržavati našeg ``plana protiv listanja``, za nekoliko tjedana trebala bi vidjeti odlične rezultate. Jesi li spremna?

 

1. VITAMINI

 

Tvoji nokti u ovakvom su stanju ponajprije zbog manjka vitamina pa je važno nabaviti kutijicu kapsula s vitaminom B ili pivskim kvascem. To ne moraju biti skupe pilule, dapače, u popularnim drogerijama možeš ih pronaći već za 30-ak kuna.

 

2. ZAŠTITI RUKE

 

Djevojke i žene s problematičnim noktima trebale bi izbjegavati provođenje puno vremena u vodi te dodir s oštrim kemikalijama. Na neko vrijeme izbjegavaj duge kupke (ili bar dlanove drži izvan vode), a kad čistiš i pereš suđe, obavezno nosi zaštitne rukavice.

 

3. PUNO VODE

 

Promjene godišnjih doba mogu itekako utjecati na izgled naše kože, kose i noktiju. Pij puno vode kako bi ti tijelo bilo hidratizirano, a nokti ne bi bili suhi.

 

4. SMANJI DOŽIVLJAJ S LAKOVIMA I GEL MANIKURAMA

 

Želiš li zaista riješiti ovaj problem, pristupi mu ozbiljno. Zaboravi na geliranje i prestani svaki dan mijenjati lak. Odličan izbor su lakovi za jačanje, npr. ``Trind`` koji možeš kupiti u ljekarnama.

 

5. IZBJEGAVAJ ACETON

 

Aceton jako isušuje nokte pa ga zamjeni nježnim odstranjivačem.

 

6. NE DIRAJ NOKTE

 

Kad vidiš da se nokta krene ljuštiti, ne možeš odoljeti a da ga sama ne oljuštiš do kraja? Vjerojatno u tome leži i velik dio problema. Svaki put kad to napraviš oštećuješ i novi dio nokta i onemogućuješ da nokat normalno zaraste.

 

Izvor: Index.hr

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.