x

Kako skinuti kilograme – savjeti iz 1915!

Ženski časopis Woman`s weekly iz 1915. godine dobit će novo ruho u časopisu A Vintage View. U njemu će biti savjeti s početka prošlog stoljeća, o tome kako izgubiti kilograme i kako se uljepšati te mnogi drugi sadržaji.

Iskreno, ne znamo zašto netko misli da modernim ženama trebaju savjeti stari stotinjak godina na temu kako izgubiti kilograme, kako se našminkati, kako se naspavati i kako dobiti željenog muškarca.

Netko očito misli da žene iz 1915. nisu bile toliko različite od današnjih žena.

Jedan od savjeta starih 100 godina je i vježba u četiri koraka za smanjenje viseće kože na rukama iznad lakta. Za vježbu trebate raširiti ruke i potom podlakticu 30 puta privući na prsa, i tako svako jutro. 

Osim raznih modnih, kozmetičkih i sličnih savjeta koje časopis iz 1915. nudi ženama, pruža im i članak o tome kako rukovati otrovima. Kad bi žene danas slušale savjete iz tih vremena, morale bi prestati tipkati svaki put kad ih netko zove na telefon i pokucati prije nego što uđu u tuđi ured. Danas se to, koliko znamo, smatra osnovama bontona.

Ako patite od nesanice, savjetuju namakanje nogu u vrućoj vodi i češljanje kose koje navodno opušta. 

Urednica Diane Kenwood kaže da se nada da će otkriti koliko su se žene promijenile odonda, no smatra da je iznenađujuće koliko je stvari ostalo isto.

Izvor: tportal.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.