x

Kako tretiraju Sefića u pritvoru: Da li je pretučen i u samici?

Nakon što je nakon više od dva mjeseca izručen organima vlasti u BiH na graničnom prijelazu Rača, Sanjin Sefić nalazi se u Kazneno-popravnom zavodu u Sarajevu. Sefić se više od dva mjeseca nalazio u ekstradicijskom pritvoru u Novom Sadu, a u nadležnost Granične policije BiH predali su ga pripadnici MUP-a Srbije.

Dok se čekalo njegovo izručenje u Sarajevo, ispred pritvorske jedinice okupila se neformalna grupa studentica koje su nosile transparente: Ubistvo, a ne nesreća.

 

Sefića su uveli na sporedni ulaz u Kazneno-popravni zavod Sarajevo, a sutradan ga je ispitao dežurni tužilac. Sefić se branio šutnjom.

 

Dan poslije izručenja iz Srbije Sanjin Sefić saslušan je u prostorijama Tužilaštva KS-a, prvi put nakon što je prije tri mjeseca skrivio saobraćajnu nesreću u blizini Zemaljskog muzeja u Sarajevu, tokom koje su tragično stradale dvije studentice.

 

Slučaj koji je „podigao veliku prašinu“ u bosanskohercegovačkoj javnosti uskoro će, čini se, dobiti i svoj sudski epilog, a s ovim saslušanjem istraga je ušla u završnu fazu.

 

Kako je za Radiosarajevo.ba potvrdila Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS-a, Sefić se na današnjem saslušanju branio šutnjom, te je nakon ispitivanja vraćen u pritvor, gdje će biti zadržan mjesec dana, koliko mu je određen pritvor prilikom raspisivanja potjernice.

 

Od tada boravi u pritvoru. Nakon što je smješten u ovu ustanovu pojavile su se špekulacije da je pretučen te da se nalazi u samici, piše Avaz.

 

O ovom špeklulacijama razgovarali su sa Amerom Softićem, direktorom KPZ-a Sarajevo.

(Radiosarajevo.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.