x

Kakva ženska lica su najprivlačnija muškarcima?!

Mislite da su supermodeli sa slatkim, ženstvenim licima najljepše žene na svijetu? Ne uvijek. Naime, nova studija došla je do doista zanimljivog zaključka, a rezultati pokazuju kako određene značajke ljepote nisu uvijek najprivlačnije.

Studija u kojoj je sudjelovalo dvije tisuće muškaraca iz 28 zemalja otkrila je kako određene značajke ljepote se razlikuju od zemlje do zemlje. Tako biolozi sa Sveučilišta Turku u Finskoj kako muškarce u razvijenim zemljama više privlače žene ženstvenog oblika lica koje krase nježnije i mekše crte. Međutim, u slabije razvijenim zemljama, što se pak promatra s obzirom na dobrobit zemlje, prosječni životni vijek, stopu smrtnosti majki i dojenčadi i sličnim faktorima, muškarci preferiraju sasvim drugačijim tip žena. Tako rezultati pokazuju kako u slabije razvijenim zemljama s lošijim standardom muškarce više privlače žene s 'muškobanjastim' licem, odnosno s jačim i izraženijim crtama lica. 

 

Prema pravi razlog ovih preferencija nije jasan, znanstvenici smatraju kako to vuči korijene u evoluciji. Kako navodi voditeljica istraživanja Urszula Marcinkowska, muškarci u težim uvjetima života u potrazi su za jačim, manje ženstvenim ženama, jer se ženstvene žene često percipiraju kao manje socijalno dominantne, piše Yahoo Shine.

 

Urszula Marcinkowska i njezin tim zainteresirali su se o mijenjaju standarda ljepote s obzirom na okruženje, nakon što su pročitali nedavno istraživanje koje je pokazalo kako žene u slabije razvijenim zemljama preferiraju izrazito muževne muškarce jer obilježja poput jake čeljusti i obrva signaliziraju dobre gene. 

 

S obzirom na te rezultate, znanstvenici u najnovijem istraživanju očekivali su kako će muškarce u siromašnijim zemljama više privlačiti ženstvenije žene, no rezultati su ih iznenadili. Tako brojke pokazuju kako muškarce iz Nepala najmanje privlače žene nježnih crta lica, a nakon njih na listi se nalaze Nigerijci i Kolumbijci. S druge strane, američke, japanske i australske muškarce najviše privlače izrazito ženstvene žene.

 

Izvor: tportal.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.