x

Kaliopi Bukle: Ne treba mi treći brak!

To nije garant da će biti treća sreća; Mnogi su me razočarali; Družim se samo sa Hankom Paldum i Josipom Lisac; Stas je samo privid

Kaliopi Bukle jedna je od pjevačica koja je svojim privatnim životom intrigirala javnost. Godinama je nije bilo, a onda se vratila na velika vrata, obznanila je 2012. godine saradnju sa bivšim suprugom Romeom Grilom, koji je uradio pjesmu „Crno i belo`` za Eurosong. Prije toga okončala je brak sa trinaest godina mlađim Vasilom Zafirčevim.Tokom života u Švicarskoj radila je sve i svašta, predavala muziku, a za sebe kaže da njena ljepota i snaga dolaze iznutra.

 

Vi ste osoba sa dugom karijerom. Jesu li vas kolege razočarale?

- Neke jesu, ali ne bih o tome. Shvatila sam da kod nas postoji dosta sujete, tako da sam to sve nekako otpjevala u pjesmi „Vučica``. Samo želim da radim svoj posao i ne želim bilo kome da pametujem.

 

Da li ste negdje primijetili neku grešku kod mlađih kolegica?

- Mene ljudi vole jer sam iskrena. Mlade kolegice insistiraju na izgledu i to su im aduti. Slabo pratim šta se dešava. Ja se družim sa Hankom Paldum, Josipom Lisac tako da mi uvijek imamo tema za razgovor.

 

Da li bi i vi bili članica žirija u nekoj emisiji gdje se takmiče mladi pjevači?

- Nisam siguran. To bi bila teška zadaća za mene, a opet bilo bi mi drago da čujem kako razmišljaju i šta planiraju.

 

Koliko pratite takmičenja mladih pjevača?

- Mladim ljudima treba dati priliku. Oni je zaslužuju i to je definitivno. Nisam ljubomorna na mlade koji dolaze, jer mi smo svi dobili svoje šanse odavno i iskoristili ih. Ima toliko sjajnih mladih ljudi! Ostanem zapanjena ako čujem kako otpjevaju neku pjesmu. Naprosto mi krenu suze same od sebe. Radujem se da muziku ostavljamo u sigurnim rukama mladim ljudima.

 

Dosta se pisalo o vašoj saradnji sa bivšim suprugom Romeom Grilom. Kako danas funkcinišete?

- Da, o tome je sve već rečeno. Nedostajao mi je i pozvala sam ga jer sam se našla pred velikim izazovom kao što je Eurosong. Trebao mi je neko da ponese taj teški teret sa mnom, a on je imao motiv jer me najbolje poznaje. Između nas se nekada dogodila velika, iskrena i prava ljubav, dogodio se razvod, bol i patnja. Sve je to život! Mi naše priče stvaramo kroz muziku, a ja sam osoba koja zna da kaže izvini ako napravim grešku, znam i da oprostim.Tako da on i ja savršeno funkcionišemo kroz muziku.

 

Ono što vas svi pitaju da li samo sarađujete poslovno ili ste obnovili i emotivnu vezu?

- Imamo svoje živote i sretni smo. Obnovljena saradnja za mene znači više od obnovljene veze. Muzika se ne stvara bez emocija, a Romeo mi je najbliži rod. On ima jednu devizu za sebe volite malo, volite dobro, volite Romea Grila, koja me nasmije svaki put kad je se sjetim. Stvarali smo i rušili, ali nikada nismo zaboravili šta smo i ko smo bili jedno drugom. Da nije tako ne bismo sada pričali o nama.

 

Pisalo se dosta i tome kada ste okončali brak sa glumcem i rediteljem Vasilom Zafirčevim. Da li vam je to smetalo?

- I o tome sam sve već ispričala, tako da nema potrebe da se ponavljam. Priča koja je bila i prošla.

 

Imate li želju za trećim brakom?

- Treća sreća, kako se kaže u narodu. Ne treba mi treći brak. To nije garant da će biti treća sreća i da ću se pokazati kao iskusnija osoba pred takvim izazovom. Uživam u ljubavi i životu bez ikakvih formi i obaveza. Međutim, spremna sam na sve izazove, jer sam se često bacala kamenom na sudbinu i ono što sam rekla nije se pokazalo kao dobro, tako da nikada ne treba reći ne.

 

U jeku najveće popualarnosti otišli ste u Švicarsku, kako je bilo tamo?

- U tom momentu mi je tako bilo suđeno. Radila sam svašta, bila domaćica, majka, supruga, predavala muzičko vaspitanje u državnim školama, i nije mi nedostajalo ono što sam ostavila iza sebe. Vratila sam se nakon petnaest godina života tamo, vratila se svojoj publici. Ne volim da budem kraljica drame i da pričam o tužnim momentima, pa sam tako počela da opet pjevam neke vesele refrene i radujem se zajedno sa mojom publikom.

 

Kako se opuštate?

- Volim da kuham za prijatelje, tako da kod mene uvijek ima večera ili ručak na stolu. To mi uvijek popravi dan.

 

Šta je važnije za karijeru: glas ili stas?

- Glas, stas ne pjeva. To primijetite, ali ne čujete tu emociju iz stasa, nego iz glasa osobe koja pjeva. Stas je samo privid.

 

Da li ste zaljubljeni?

- Ne mogu da živim bez ljubavi. Takva sam. Međutim, niko nije uspio da zarobi moje srce koje ostaje sam moje i ne dam ga nikome. Takva sam osoba.

 

Izvor: expressmag.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.