Kaneloni punjeni piletinom!
Piletina je uvijek dobar izbor. Danas spremite kanelone punjene piletinom i šampinjonima.
Sastojci:
20 kanelona
400 g pilećeg bijelog mesa
1 glavica crvenog luka
150 g šampinjona
1 mrkva
50 g putera
2 kašike brašna
6 dl mlijeka, ulje
20 g parmezana
200 g kačkavalja
100 g kečapa, so
Priprema:
1. Pileće bijelo meso samljeti.
2. Crveni luk i šampinjone isjeći na kockice, a mrkvu izrendati na krupno rende.
3. Na malo ulja propržiti crveni luk i mrkvu, a zatim dodati mljevenu piletinu te i nju kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem dok meso ne omekša.
4. Potom dodati šampinjone, začiniti po ukusu i dinstati dok gljive ne omekšaju.
5. Posebno u šerpi otopiti puter, a zatim dodati brašno i kratko propržiti. Postepeno dolivati mlijeko miješajući žicom dok se ne zgusne. Na kraju dodati parmezan i začine po ukusu.
6. U fil od mesa dodati tri ravne kašike bešamel sosa i promiješati.
7. Pripremljenim filom od piletine napuniti kanelone.
8. Vatrostalnu posudu nauljiti u i nju sipati polovinu bešamel sosa. Preliti ga kečapom pa odozgo utisnuti punjene kanelone. Posuti ih rendanim kačkavaljem i preliti preostalim bešamelom. Peći u zagrijanoj rerni na 200 ˚C 35 min.
Izvor: Nezavisne.com
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.