x

Kaneloni punjeni piletinom!

Piletina je uvijek dobar izbor. Danas spremite kanelone punjene piletinom i šampinjonima.

Sastojci:

 20 kanelona

 400 g pilećeg bijelog mesa

1 glavica crvenog luka

 150 g šampinjona

1 mrkva

 50 g putera

 2 kašike brašna

 6 dl mlijeka, ulje

 20 g parmezana

 200 g kačkavalja

 100 g kečapa, so

Priprema:

1. Pileće bijelo meso samljeti.

 

2. Crveni luk i šampinjone isjeći na kockice, a mrkvu izrendati na krupno rende.

 

3. Na malo ulja propržiti crveni luk i mrkvu, a zatim dodati mljevenu piletinu te i nju kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem dok meso ne omekša.

 

4. Potom dodati šampinjone, začiniti po ukusu i dinstati dok gljive ne omekšaju.

 

5. Posebno u šerpi otopiti puter, a zatim dodati brašno i kratko propržiti. Postepeno dolivati mlijeko miješajući žicom dok se ne zgusne. Na kraju dodati parmezan i začine po ukusu.

 

6. U fil od mesa dodati tri ravne kašike bešamel sosa i promiješati.

 

7. Pripremljenim filom od piletine napuniti kanelone.

 

8. Vatrostalnu posudu nauljiti u i nju sipati polovinu bešamel sosa. Preliti ga kečapom pa odozgo utisnuti punjene kanelone. Posuti ih rendanim kačkavaljem i preliti preostalim bešamelom. Peći u zagrijanoj rerni na 200 ˚C 35 min.

 

Izvor: Nezavisne.com

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.