x

Kanibalističko ubistvo bebe u Brezi: Otac je djevojčicu davio, gušio jorganom i ujedao za noge...

Mještani Breze još su u šoku nakon što je Adis Bećirspahić (28) u ponedjeljak navečer u porodičnoj kući monstruozno usmrtio svoju desetomjesečnu kćerku.  Ekipa “Dnevnog avaza” posjetila je jučer mjesto Kortnik, u kome su živjeli Adis i njegova nevjenčana supruga Nejla Botić (18), gdje su zatekli vidno uznemirene komšije, zgrožene mučnim slučajem u njihovom susjedstvu.  

Komšije potresene

 

Prva komšinica Adisa Beširević posebno je potresena ovim događajem, jer je poznavala osumnjičenog Adisa. Njen suprug je prije nekoliko dana vozio s njim djevojčicu u Kantonalnu bolnicu Zenica.

 

- Vjerujte da je ovo veliki šok za sve. Sve čekam da mi neko kaže da se radi o nesporazumu. Posebno mi teško pada zato što smo se družili - kaže nam Beširević.

 

U kući gdje se dogodilo ubistvo, novinari nisu zatekli nikoga. Potom su se uputili u mjesto Bukovik kod Breze, gdje se Nejla, zbog problema sa suprugom, često vraćala kod roditelja. 

 

Na pragu kuće dočekala ih je njena uplakana nana Esma, ljubeći fotografije praunuke koju je često čuvala i koju, kako kaže, nikada neće preboljeti.

 

- Imali su problema u braku. Nije se ovo trebalo ovako završiti. Trebao je reći da ne može više živjeti tako, da se raziđu – plačući kaže nana Esma.

 

Kobne večeri, kako govori, Nejla je bila na poslu, dok je Adis ostao s djevojčicom kod kuće. U jednom momentu je došao u kafić gdje je Nejla radila. Sjedio je tu sat, nakon čega je saopćio šta se dogodilo. 

 

- Popio je kafu, ona ga je pitala gdje im je dijete. Prvo je rekao da je sve uredu i da je djevojčica kod drugarice. Nakon sat, kada ga je ponovo pitala gdje je dijete, rekao joj je da kćerke više nema i da je mrtva - prepričala nam je Esma.

 

Pod sedativima

 

Izvan sebe, Nejla je otišla do kuće. Nažalost, već je bilo kasno. Zatekla je svoju kćerku mrtvu i prekrivenu jorganom. Od tog momenta je pod sedativima, zbog čega nije mogla govoriti.

 

Njena prijateljica Anela Lakić, koja je, također, majka troje djece, ne može povjerovati da je otac mogao učiniti takvo nešto.

 

- Kod djevojčice je u Domu zdravlja pronađen veliki broj povreda, tragovi gušenja i davljenja te ugrizi ljudskim zubima po nogicama. Užas – kaže vidno ogorčena Lakić.

 

Priznao zločin

 

Adis Bećirspahić, ubica djevojčice, u potpunosti je priznao da je usmrtio svoje dijete, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

 

U Tužilaštvu ZDK ističu da su izuzeti medicinska dokumentacija te tragovi sa mjesta događaja, a da će dežurni tužilac izdati prijedlog za određivanje pritvora. Još se čekaju i nalazi obdukcije.

(avaz.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.