x

Kao Lesi: Ovca prešla 35 km da se vrati gazdi!

"Odvezli smo Cuclu u drugo selo 35 kilometara kamionom i to sa spuštenom ciradom, pojma nemam kako je našla put", ispričao je Dragan Gajić.

Dragan Gajić prodao je ovcu Cuclu, ali je ona pobjegla od novog gazde i prepješačila 35 kilometara da bi se vratila starom gazdi!

Cucla je umislila da je Lesi i prevalila 35 kilometara da se vrati kući!

``Prodao sam ovcu u četvrtak uvečer. Ja sam iz sela Kavadar, a Cucla, kako smo je zvali, jer smo je kao jagnje hranili vještačkim mlijekom, prodata je u selu Poljna``, rekao je gazda Gajić.

``Mislio sam - to je to. Kad prođe jedan dan, zove mene čovjek, kaže - pobjegla ovca. Kako, bre, pobjegla, pitam ja njega, to je ovca nije mačka``, šokiran je bio Gajić.

Tri dana hrabra ovca koračala je do svoje kuće. Potpuno šokiran, Gajić je jedno jutro zatekao prodatu ovcu kako uredno čeka gazdu ispred svog tora.

``Nisam mogao da vjerujem. Otišla je u drugo selo 35 kilometara udaljeno kamionom i to sa spuštenom ciradom. Pojma nemam kako je našla put. Ljudi moji, to je ovca nije pas``, bio je zbunjen.

Ipak, odvažna Cucla našla je svoj put i odatle - ne mrda.
``Sada kada se vratila odlučili smo, više je ne prodajemo``, kroz smijeh tvrdi Gajić koji je ipak nekako ponosan što je životinja prevalila toliki put samo da bi se vratila do njegove kuće.

Izvor: Kurir-info.rs/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.