x

Karavanska Insignia GSi bit će ponuđena i u kombinaciji s dizelskim motorom!

Opel će na Sajmu automobila u Frankfurtu publici premijerno predstaviti Insigniju GSI u oba karoserijska oblika, a tek predstavljeni najsnažniji turbodizelski motor bit će u ponudi uz karavansku verziju Sports Tourer.

Pored dvolitarskog četverocilindarskog turbo benzinskog motora (260 KS) Opel će kupcima Insignije GSI Sports Tourer ponuditi i mogućnost odabira tek predstavljenog najsnažnijeg dvolitarskog četverocilindarskog dizelskog motora koji uz asistenciju dva turbo-punjača razvija 210 KS pri 4.000 obr/min i 480 Nm najvećeg obrtnog momenta pri 1.500 obr/min. Prosječna potrošnja goriva iznosi 7,3 litara nakon 100 pređenih kilometara.

 

Potencijal (bi)turbodizelskog motora dovoljan je da GSI izdanje karavanske Insignije od 0 do 100 km/h stiže nakon 7,9 sekundi i razvije 231 km/h, što i nije prevelik zaostatak u odnosu na performanse koje krase verziju s turbo benzinskim motorom (ubrzanje od 0 do 100 km/h nakon 7,5 sekundi, maksimalna brzina 245 km/h).

 

Za prijenos snage na obje osovine zadužen je 8-stepeni automatski mjenjač, a karavanska verzija Insignije GSI također je bliža tlu za 10 milimetara, opremljena je adaptivnim ovjesom i ``čuči`` na posebnim 20-inčnim aluminijskim felgama ispod kojih se kriju kapacitetne Brembo kočnice.

 

Izvo: Klix.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.