x

Kiša nije pokvarila dobro raspoloženje: Mnogobrojna ekipa srbijanskog filma ``Vlažnost`` na crvenom tepihu SFF-a!

Ekipa srbijanskog filma ``Vlažnost`` koji se ove godine pojavljuje u okviru Takmičarskog programa Sarajevo Film Festivala prodefilovala je sinoć crvenim tepihom ispred Narodno pozorišta nakon kolega iz mjuzikla ``Iz Meksika: Muzika za Eisensteina``.

Bila je tu i ekipa filma ``Neželjena baština`` iz programa Suočavanje s prošlošću koji će sutra imati svjetsku premijeru na SFF-u.

 

Mlada rediteljica Irena Škorić rekla je da joj je velika čast što ovaj film, koji govori o spomenicima vrhunskih umjetnika srušenih od devedesetih do danas, predstavlja upravo u Sarajevu. Objasnila je da su je na priču o ovoj temi potakle fotografije belgijskog fotografa snimljene širom bivše Jugoslavije.

 

Muziku za njen film uradio je nekadašnji predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović kojem je prethodno osmislila spot za parlamentarnu kampanju. Josipović je kazao da se nakon političke karijere polako vraća muzici i pravu.

 

Mnogobrojnu ekipu srbijanskog filma ``Vlažnost`` predvodio je mladi režiser Nikola Ljuca koji je kazao kako je njegova filmska karijera počela u Sarajevu i da je posebno sretan što je u ovom gradu.

 

``Trema je ogromna još od sinoć. Svi znamo šta nam je sve SFF omogućio``, izjavio je, a potom mu se pridružila jedina bh. glumica u postavi filma nastalog u saradnji sa SFF-om Jasna Ornela Bery.

 

Bery u filmu ``Vlažnost`` o nestanku supruge uspješnog građevinskog poduzetnika glumi majku.

 

``Bit ću sretna dokle god budem mogla igrati majke``, kazala je uz smijeh aludirajući da je u privatnom životu već baka.

 

O saradnji sa Ljucom je izjavila: ``Naše se energije poklapaju``. 

 

Nikola je priznao da je scenarij pisan upravo za nju, istakavši: ``Jasna je jedno posebno biće koje znam još od projekta Sarajevo grad filma``.

 

Zbog kiše projekcija filma ``Kapetan Fantastični`` iz Ljetnog kina premještena je u KSC Skenderija. Ipak, kiša nije mogla utjecati na osmijehe filmskih ekipa na crvenom tepihu.

(Klix.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.